Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Több tejet szeretnék, állandóa...

Több tejet szeretnék, állandóan fejek még sincs. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már az összes homeót kipróbáltam, ittam sört, eszek túrókrémet, volt szopi tea és semmi.. A kezdetektől nem elég a tejem, az elején nem is szopizott csak kb 2 hete, előtte mindig fejtem és cumi...Most szopi és cumi, mert 40-50 szív és 100-110 pótlás mivel 15 hetesek vagyunk.. Megjött a menszeszem is, de úgy örülök, hogy végre szopizik.. most meg már tejem nincs, hiába fejek is utána... Tuti tipp? már a születésétől küzdök több tejért, asszem belefáradok...
2010. okt. 6. 10:29
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem a szülésznő tanácsolta, hogy igyak rengeteg vizet, napi 4-4,5 litert! (nyáron könnyebb volt teljesíteni, de hátha segítene)
2010. okt. 6. 10:35
 2/8 anonim ***** válasza:

lehet bután hangzik, de nekem a bodza szörp segített, mert én is homeóztam, meg teáztam...aztán párom vett bodza szörpöt, szülés után (nyáron) nyakra-főre azt vedeltem ,de ahogy bejött a hideg, inkábbb tea...és csökkent a tejem... és most h iszom megint van :)

meg minden este 7-7 5-5 3-3 1-1 fejést alkalmazom, és ez is segített sztem :)

2010. okt. 6. 14:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem ezek segítettek:

- görögszénamag-tea

- avent elektromos mellszívó

- fejés közben masszírozom a mellemet kintről a bimbó felé

- háromóránkénti fejés

- éjszaka is fejek

- sokat iszom

- hason alszom (oldalfekvésben vagy hanyatt kevesebb a tejem, érdekes)

- nem idegeskedem

Két gyereket tudok így anyatejjel táplálni.

Szinte mindegyik anyának van annyi tejmirigye, hogy kizárólag vagy nagyrészt anyatejjel tudja táplálni a gyermekét. Nem kell a mindent vagy semmit, a csak anyatej vagy csak tápszer között választanod.Hha nincs elég tejed, akkor nincs, de ami van, azért küzdj, mert még azzal is hatalmas előnyt biztosítasz a gyermekednek, ha csak napi 1 deci tejet tudsz neki adni lefejve, üvegből, és a többi tápszer.

2010. okt. 6. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagy a valószínűsége, hogy hozzászokott, a cumisüvegből sokkal könnyebben jön a tej és a mellből pedig meg kell dolgozni érte.Ő a könnyebb utat választaná, de te légy erős és ameddig csak tudsz tarts ki az anyatejed mellett. Még akkor is ha pótolni kell mellé. Én is sokat küszködtem mire megtaláltam a megoldást, 2 hónapos volt a lányom amikor sírva kértem tanácsot egy barátnőmtől , mire ő adott egy telefonszámot ami egy csecsemős nővéré volt és megmutatta a fejés technikáját. Azóta is áldom érte. Nekem is kellet pótolni de csak napi egyszer és szépen hízott. Szóval szerintem a megfelelő fejéstechnika elsajátítása sokat segítene, ha találnál valakit aki ebben profi az lenne az igazi, ja és persze fő a nyugalom.
2010. okt. 6. 15:29
 5/8 xStefix ***** válasza:
50%

Szoptatási tanácsadó?

Mert vannak, vagyunk...!

2010. okt. 6. 19:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia,

sokáig én is mindent kipróbáltam, de nekem valószínű a sok-sok szoptatás hozta meg a tejem. Nem akarom én se elkiabálni, de azóta sokkal több van. Két mellből szoptatok, így gyakran éri inger mindkettőt. Fejni nem szeretek, így gyakran elhagyom, be is lázasodtam.. De tényleg szerintem a gyakori szoptatás a kulcsa.

No meg a Fanta.. :)) Még az én anyukám is anno ezt áldotta, lehet, hogy véletlen, de nálam is mintha működne. Pedig nem igazán szeretem, de ha azt ittam, mintha mindig több lett volna :)

NE ADD FEL!!!!!

2010. okt. 7. 14:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, sok vizet is iszom, Fantát is ittam, éjjel nem bírok már felkelni, mert kikészítettkét és fél hónapig keltem, elektromos aventes fejőm van, azzal és meg kézzel is fejek kézi aventtel, a teljes kézi nálam nem megoldható.. a gyerek enne, de nincs mit, szereti a cicit is és ki is szívja.. a közelben nincs szopi tanácsadó...
2010. okt. 9. 19:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Ja, ez a 7-7-5-5... csinálom, a görögszéna is van itthon, de nekem apasztott lehet rossz volt az arány? hogy csináljam? és hason fogok aludni, bár a császár miatt sokáig ez sem lett volna kivitelezhető, de megpróbálom...

írjatok még.. Egyébként az lehet gond, hogy sopi után etetem a gyerkőcöt és csak utána tudok még fejni? egyébként nekem olyan lassan jön a tej az elején is másfél óra volt, mire kelt a gyerek addigra fejeztem be a fejést.. voltak hetek mikor napi 3-4 óra alvás jutott csak...

2010. okt. 9. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!