Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Másnak sem kellemes élmény a...

Másnak sem kellemes élmény a szoptatás?

Figyelt kérdés
Nem sebes, meg sztem jól is szopik a babám (2 hós), mert gyarapodik rendesen, de nem vmi kellemes érzés...
2010. okt. 5. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem a kórházban azonnal sebes lett mindkét bimbóm, ahogy hazajöttünk, begyulladtak a melleim, rengeteget szenvedtem vele. Majd utána kb.2havonta volt mellgyulladásom lázzal, antibiotikumokat is kellett szednem. Végül a babám 6hónapos korában annyira begyulladt az egyik mellem, hogy napokig csak pár csepp jött belőle, hiába fejtem, masszíroztam, gyötörtem folyton... Akkor rászokott a babóm a cumisüvegre - kénytelen volt - megitta a fagyasztóban tárolt tejet. Most 9hós lesz, de még a mai napig fejem neki, mert nagyon szereti, a tápszert egyáltalán nem fogadta el, amikor megkóstoltattam vele. Mindezek ellenére boldog lennék, ha még szopizna (néha-néha elfogadja a mellemet is). Ha nincs problémád - ahogy írtad, nem sebesek a bimbók, nincs begyulladva a melled - akkor örülj neki, hogy szopizik a babád. Ha már nem fog, talán akkor fogsz rájönni, hogy milyen szép dolog is ez valójában...
2010. okt. 5. 20:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Én örülök neki, félre ne értsetek, mindössze nem értem, miért ilyen rossz érzés, amikor ennyi idő alatt már meg kellett volna szoknia a mellemnek...
2010. okt. 5. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Az elején imádtam. Annak ellenére, hogy annyira tele volt a mellem tejjel, hogy majd' felrobbant. Fájt is. Bimbóvédő nélkül a babám nem tudott rendesen "ráharapni" a cicire se. Stb, stb. De lelkileg nagyon jó volt, minden kínlódás ellenére. Hiszem, hogy emiatt (is) vagyunk nagyon szoros lelki kapcsolatban.

Aztán egy idő után, úgy a 9. hónap környékén, már nem volt annyira kellemes. Nekem. Azért 13 hónapig kitartottam. Akkor már alig volt tejem, fizikailag is nehéz volt és a pici sem igényelte. Csak játszott a cicivel.

Van egyébként olyan ismerősöm, aki 3 hét után abbahagyta a szoptatást, mert annyira kellemetlen volt neki. Azért szerintem utóbbi egy kicsit durva.

Hidd el a kicsidnek nagyon jót teszel vele, ha szopiztatod. Annál egészségesebb nincs számára. Remélem, te is ráérzel majd.

2010. okt. 5. 20:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy nem jól kapja be a baba a melledet?

Nem eléggé?Nagyon fontos, hogy a bimbóudvart is bekepja.

2010. okt. 5. 21:36
 5/5 Nardzssz válasza:
Én a második gyermekemnél tapasztaltam, hogy nagyon sokáig szoptatás közben menzesz jellegűen fájt a hasam. De nem csak a gyermegágyas időszakban, hanem nagyon sokáig. Valószínűleg ilyen hosszan elhúzódott amíg a méhem visszanyerte eredeti méretét, mert ugye ezt a szoptatás még segíti.
2010. okt. 5. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!