Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor ez mégse normális?

Most akkor ez mégse normális?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos anyatejes babám még kel éjszaka egyszer vagy kétszer szopizni, ma itt volt a védőnő és teljesen kiakadt, hogy már nem szabadna felkelnie és el kell kezdeni almát adni neki.

Nem látom éhesnek, nyűgösnek, kiegyensúlyozott baba.

Eddig azt olvastam, hogy az anyatejes babáknál normális, hogy éjjel is kelnek enni, mégse az?

2010. szept. 28. 13:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%

Hát igen, a védőnőd valóban nem normális!

Vannak babák, akik átalusszák az éjszakát, vannak akik nem. Amíg nem a védőnőd kel hozzá éjszaka, addig ne akadjon ki rajta!

2010. szept. 28. 13:17
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
Az a védőnő nem normális. Ne hallgass rá! Az enyém már 11 hónapos, és még mindig van éjszakai szopizás. És a barátaim, ismerőseim babái is ugyanígy vannak.
2010. szept. 28. 13:18
 3/12 anonim ***** válasza:
4hósak vagyunk, és 3óránként kelünk éjjel is kb 2 hete megint :S :) pedig már átaludta az éjjelt. de hát ez van.
2010. szept. 28. 13:19
 4/12 anonim ***** válasza:
54%

Huhú! Ezek a védőnők mindig tudnak valami "mókásat" produkálni.

Az én lányom 13 hónapos és még mindig 2-3x kel éjszaka, természetesen nem azért mert éhes. Na ezt én sem tartom jónak, de ez van. Az első lányom meg 6 hetes kora óta átalussza az éjjeleket.

Nehogy hozzátápláld emiatt!!

Ha jól fejlődik a babád, akkor kap elegendő táplálékot, és hogy miért ébrednek? Mert még nem tanulták meg átaludni az éjszakát, és kell nekik anya közelsége.

Jó egészséget nektek!

2010. szept. 28. 13:19
 5/12 anonim ***** válasza:
54%
Küldd a legközelebb a védőnőt a sunyiba, ha ilyet mond! Nehogy elkezd adni neki az almát, ha elég a tej! Az almától nem lesz kevésbé éhes, főleg, hogy eleinte eleve csak kóstoltatni szoktak. A babák alvása más, mint a felnőtteké, többször kerülnek fél éber állapotba. Hogy mikortól alussza át az éjszakát egy baba, egyéni. Van, amelyik 6 hetesen átalussza az éjszakát, a másik meg csak 3 évesen. Az enyémek is nagy szórást mutatnak: a nagy fiam 3, a kisebbik 6, a lányom 8 és a legkisebb 15 hónaposan aludta át először az éjszakát. Ha felébredtek, enni kértek, nem hagytam őket ordítani, csak azért, mert a nagy könyv mást írt...
2010. szept. 28. 13:22
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

Már kicsit kétségbeestem, hogy nem jól csinálok valamit és a baba esetleg "éhezik", de most megnyugodtam.

2010. szept. 28. 13:23
 7/12 anonim ***** válasza:
54%
Hehe, tényleg fura tanácsokat ad a védőnőd. Akkor arra mit mondana, hogy egy egy éves, naponta már csak 2x szopizó baba is felkel éjjel enni néha? :))
2010. szept. 28. 13:23
 8/12 anonim ***** válasza:
47%
azért az alma nem méreg, szerintem...
2010. szept. 28. 13:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Senki nem írta, hogy méreg... Csupán egy jól szopó, megfelelően gyarapodó anyatejes 4,5 hónaposnak még nincs rá szüksége. Egyébként semmivel sem táplálóbb, mint az anyatej.... Attól a néhány kanál almától, amit délelőtt kap, nem fog éjjel jobban aludni :)
2010. szept. 28. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

Ez h.lye, mármint a védőnőd

Egyik baba 2 hetesen átalussza az éjszakát, msáik nem

A lányom csak 15 hónaposan, tök midegy volt, hogy csak cicizett, vagy már mást is evett.

Ő tavaly nyár végén volt hogy a nagy melegben 2 óránként evett, akkor 5 hónapos múlt, éjjel meg simán felelt

Fiam sokkal hamarabb átaludta.

2010. szept. 28. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!