Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Használt mellszívó?

Használt mellszívó?

Figyelt kérdés

Kérem, akinek ez undorító, ne szóljon le, en is csak érdeklődöm egyelore.

Használtan szeretnék venni elektromos mellszívót, az volna a kérdésem, hogy lehet rendesen sterilizálni a részeit? Sose volt a kezemben mellszivo, meg csak latni se lattam egyet se eloben,elso babamat varom, igy nem igazan tudom, hogyan mukodik ez az egesz.

Vagy esetleg lehet venni uj alkatreszeket hozza? Avent markaban gondolkozom egyelore.

Ti vettetek hasznaltan? Elsosorban kornyezetvedelmi szempontbol vennek hasznaltan, masodsorban meg nyilvan lehet, nem is fogom hasznalni, emiatt nem adnek ki erte 40-50 ezret feleslegesen.

2022. okt. 23. 14:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az elektromos mellszívó azon részei, amik érintkeznek a tejjel vagy a mellel, nyugodtan kifőzhetőek, sterilizálhatóak.

Az elektromos részét meg elég áttörölni.

2022. okt. 23. 14:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Főzd ki.
2022. okt. 23. 14:51
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

Nekem kézi volt használtan. Kifőztem és ennyi.

De aztán 1x nem hasznaltam a 2x1 év szoptatás alatt.

2022. okt. 23. 14:52
 4/14 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat 😊. A csaladomban senki nem tudott szoptatni, ezert en arra keszulok, hogy nehez menet lesz, de en mindenkeppen meg szeretnem probalni, szoval keszulok mindennel is.

Aztan lehet, hogy nekem se fog menni, vagy menni fog, de nem lesz szukseg semmi kiegeszitore, majd meglatjuk :)

2022. okt. 23. 14:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Philips avent van, minden eleme (az elektromos részeit leszámítva) kifőzhető és sterilizálható.
2022. okt. 23. 15:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem öröklődő dolog. Az első gyerekemnél hamar kevés lett a tejem. A másodiknál rengeteg volt, és 1,5 évig szoptattam. A harmadik meg 6 hónaposan besztrájkolt és apránként leválasztottam magát, pedig volt tejem. Anyukám engem tudott szoptatni, a húgomnál meg nem volt teje. Egy rokonom anyukájának nem volt teje. A gyerek felnőtt, majd bebeszélték neki, hogy “anyádnak se volt teje, neked se lesz” így meg se próbálta. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne a rokonokból indulj ki, hanem fejben döntsd el! Tudom, nem mindig ezen múlik, de sokat számít az akarat. Ne könyveld el, hogy neked is nehezen fog menni! Lég határozott, és tarts ki az elképzeléseid mellett!

A kérdésre: én használtan vettem, kifertőtlenítettem. De nem tudtam használni. Harmadik gyerek után is csak kézzel tudok fejni. A mellszívóval alig jön és nekem fáj. Kézzel meg mindig spriccelt. Hamar megtöltöttem a poharat. Ja és kb 3-4 különböző mellszívót is próbáltam a 3 gyerek alatt.

2022. okt. 23. 15:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én lansinoht vettem használtan, minden szükséges része sterilizálható. Teljesen felesleges újan venni 50 ezrekért, tényleg passz, hogy egyáltalán fog e kelleni vagy ha igen, akkor mikor… nekem egyik napról a másikra lett egy mellgyulladásom akkor már 3 hónapos mellett, amibe be is csomósodott a tej, na akkor aztán fejtem reggeltől estig, azon kívül meg csak egyszer amikor visszamentem a nyáron kb 45 fokban az sztkba időpont nélkül a hat hetes kontrollra és nem vittem magammal a babát, akkor hagytam lefejve anyukámnak amíg vigyázott rá.
2022. okt. 23. 15:51
 8/14 anonim ***** válasza:
79%

Minden része streilizálható, de akár vehetsz hozzá új alkatrészt is. Pl a szilikon elemek egy idő után elszíneződnek, ragacsosak lesznek, ezeket a gyártótól olcsón beszerezheted.

A legfontosabb, amivel felkészülhetsz, egy jó szoptatási tanácsadó elérhetősége. Sokan nem gondolják, mennyit tud segíteni egy szakember, aki hiteles,naprakész tudással rendelkezik. Vannak online szoptatásra felkészítő tanfolyamok is, ezek is nagyon hasznosak.

Nemrég egy ismerősömnek ajakhasadékos babája született, előre készült, és annak ellenére, hogy a gyerekorvos és a védőnő is kb kinevette, hogy ilyen babát nem lehet szoptatni, mégis sikerül neki, mert megfelelő információkat gyűjtött hozzá.

2022. okt. 23. 16:14
 9/14 anonim ***** válasza:
78%

Én kölcsönkaptam az első gyereknél

Nehogy sterilizálható, hanem kell is időnként.

Másrészt a 2. Babánál màr nem is használtam.

Nagyon gyorsan hagytam beállni a kereslet-kínálatot.

Előtte pedig amikor muszáj volt, annyit kézzel a zuhany alatt lefejtem. Ez a kórházban volt 2 alkalom.

( hosszan és kizárolag szoptattam a hozzátáplàlásig)

2022. okt. 23. 16:17
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehet bérelni kórházi mellszivot , életem legjobb döntése volt . Bereljmellszivot-pont-hu.
2022. okt. 23. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!