Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baj, hogy 2- 2,5 óránként...

Baj, hogy 2- 2,5 óránként szoptatom a 4 hónapos babámat?

Figyelt kérdés

A védőnő meg az orvos mindig megjegyzik, hogy sokkal ritkábban kellene ennie és ez nem normális. Egyszerűen nem tudom ritkábban etetni, mert keveset alszik (nappal 3-4 × 20 percet). Mialatt ébren van, jó a kedve, magában is játszogat, sokat foglalkozom vele, tornáztatom, sétálunk stb., de ahogy közeledünk a 2,5 órához, már sehogy nem jó neki, csak a cici kell. Ráadásul csak azon alszik el, ha babakocsiban nem sikerül. Éjszaka is csak úgy alszik vissza, gyakran cicizik. Egy szopizás viszont csak 2-3 percig tart.

Ismerősöm ritkábban szoptatja a fél éves babát, de egy alkalom 40 perc, akkor ilyen alapon ott sincs közte 3-4 óra.

Ha aludna nappal 1-2 órákat a pici, úgy szerintem könnyebb lenne kihúzni, de mivel mindig kipattannak a szemei, utána az álmosság miatt is muszáj cicit kapnia.

Cumit, cumisüveget, tápszert próbálgattuk, de nem fogadja el. A cici miatt van az alvászavar, vagy az alvászavar miatt van a gyakori szopizás, vagy más lehet a probléma? Szerintetek? Én vagyok az egyetlen ilyen béna anya a Földön? Amúgy jól gyarapszik.

2022. okt. 21. 21:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
41%

Minden baba más, lehet neki ez a normális, de az is lehet kisebb napirend váltás segíthet. Én a szopi idejét keveslem, szerintem sokszor csak szomjoltás vagy megnyugvás céljából szopizik, esetleg több előtejhez jut emiatt, a táplálóbból emiatt kevesebbet eszik és hamarabb éhes lesz. :)

Érdemes lenne kiprobalni, hogy picit tolsz az alvások közti időn, például napi 15 percet. Lehet pár nap alatt átállna és többet aludna emiatt, ezáltal jobban meg is éhezne és nem csak "eszegetne", tovább tartana a szopi, több tápláló tejhez jutna és tovább nem lenne éhes.

2022. okt. 22. 08:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém volt, hogy félóránként kért, de ne aggódj, hamarosan beáll. Nekem is mindig kérdezte az orvos, hogy 3 óránként eszik? Én meg mondtam, hogy persze 🤷‍♀️ Minden rendben a babáddal :)
2022. okt. 22. 09:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen normális és nem alvászavaros. Vannak babák, akik nem szeretik teletömni magukat egy evésnél, hanem inkább gyakrabban "csipegetnek", talán a tied is ilyen. Nem hiszem, hogy lehet arra kényszeríteni, hogy többet egyen egyszerre, max ha kiéhezteted - de gondolom ezt te sem akarod.

Nekem a 7 hósom 2 óránként szopik éjjel-nappal 5-10 perceket. Nappal keveseket alszik ő is. Ő így boldog baba, úgyhogy valahogy túlélem ezt a megterhelő időszakot :)

2022. okt. 22. 11:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha non-sztop a melleden lenne, az is normális lenne, bár elhiszem, hogy fárasztó. Engem kezdenek idegesíteni egyébként ezek a tudatlan védőnők és orvosok. Senki nem jár továbbképzésre?
2022. okt. 22. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Jól csinálod,ez az igény szerinti szoptatás.Majd lesz az még 4-5óránkénti is,meg lesz olyan nap is,mikor nonstop cicizne.Semmi gond nincs ezzel,gondolom egy idősebb,tájékozatlanabb védőnőről beszélünk.
2022. okt. 22. 15:17
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A 8 hónapos kisfiamat is akkor szoptatom, amikor igényli, és olyan hosszan, ahogy igényli.
2022. nov. 8. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!