Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 deci bor után 3 órával...

2 deci bor után 3 órával szoptatni?

Figyelt kérdés
Baráti összejövetelen voltunk, délután megittam összesen 2 pohár bort (1-1 decit), a másodikat 5 óra körül. Hazajöttünk 7 órakor, lefejtem egy kis tejet, de nem üresre, mert mellszívóval nekem az nem megy, aztán 8 órakor szoptattam. Ebből lehet gond?
2022. szept. 3. 20:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%
Az alkohokt kiválasztja az emlő, így igen bekerül az anyatejbe így a babába is.
2022. szept. 3. 20:58
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A tej alkoholtartalma megegyezik a véralkoholszinttel. Fejni tök fölösleges, nem azon múlik. Amikor már autót is vezethetsz, mert kiürült, akkor lehet szoptatni is
2022. szept. 3. 21:02
 3/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem jobb lett volna előre kérdezni?

Egyébként pont úgy van, ahogy a kettes írta.

Google -> alkohol kalkulátor (véralkohol-szint kalkulátor) -> beírod a paramétereidet és örülsz, mint majom a farkának

2022. szept. 3. 21:05
 4/16 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam a kalkulátort, azt írja ki 3 óra az alkohol kiürülési ideje, azért is mertem szoptatni, de úgy voltam vele a biztonság kedvéért még fejek is. 5 hónapos a pici, a terhesség eleje óta nem ittam alkoholt, most úgy voltam vele belefér, de kicsit mégis rosszul érzem magam miatta.
2022. szept. 3. 21:32
 5/16 babyboom567 ***** válasza:
36%

Te dolgod,te gyereked,de szerintem nagyon gáz,hogy egy szoptató nő nem bírja ki,hogy ne igyon semmit.

valószínű semmi olyan baja nem lesz,ha mégis lenne később, sosem fog kiderülni,hogy azért mert megittál valamennyi bort.

2022. szept. 3. 21:47
 6/16 anonim ***** válasza:
59%

4:

"azt írja, 3 óra az alkohol kiürülési ideje"

Ezzel egy baj van: nem teszi hozzá, hogy van egy felépülési folyamat is. Amikor lenyelted az italt, abban a pillanatban még nyilván nem mutatható ki a véredben az alkohol. Kb. 2 óra múlva fog minden felszívódni, akkor lesz a maximális a véred alkoholtartalma. Utána kezd el csökkenni, tehát kb. 5 órával az elfogyasztás után fog kiürülni. Megjegyzendő, hogy a különböző italok vérbe jutása nem egyformán gyors. Pl. a pezsgő sokkal gyorsabban jut bele, mint a bor. Ezt magunk is érezzük, hogy a pezsgő az elfogyasztása után sokkal hamarabb a fejünkbe száll, mint a bor.

2022. szept. 3. 21:48
 7/16 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem siman belefert volna, meg tobb alkohol is akkor, ha elore keszulsz es nem szoptatsz, hanem mondjuk lefejt tejet adsz utana. Marmint amit mar elore fejtel, ivas elott.

Mindenkinek jar egy kis kikapcs, csak baba mellol ezeket mar sajnos percre pontosan meg kell tervezni :)

2022. szept. 3. 21:50
 8/16 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem lesz gond, azért 2 dl bor nem a világ vége, de legközelebb tényleg érdemes fejni.
2022. szept. 3. 21:53
 9/16 anonim ***** válasza:
71%

6. Ez szimplán nem igaz. Egyrészt figyelembe veszi, másrészt kb 45-60 perccel az ital elfogyasztása után a legmagasabb a véralkoholszint és ezután csökken. Egy pohár bor 3 óra alatt kiürül. Egyébként ezt az is befolyásolja ha előtte ettél vagy ha meleg van, milyen gyorsan iszol ..

1 ital után kb 2-3 óráig kimutatható az anyatejben, 2 óra után 4-5 óráig stb.

Minden nagy kutatás arra jutott egyébként, hogy a ritkán 1 ital belefér és szoptatni is lehet utána. Hangsúlyozom, hogy ritkán és 1 ital.

2022. szept. 3. 21:58
 10/16 anonim ***** válasza:
34%

Tök gáz h ittál ha szoptatsz. Nem a szórakozás, mert az jár. Hanem h nincs önfegyelmed, a gyerekre nem gondolsz, és még ide jössz nyugtató szavakért. Mibe került volna ha a gyerek nem találkozik 5 hósan alkohollal?

Nyilván baja nem lesz egytől, de ha te nem bírod ki h ne igyál akkor arra az estére találj ki mást, tápszert vagy lefejt tejet

2022. szept. 4. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!