Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, hogy valakinek nem...

Van olyan, hogy valakinek nem működik a tejleadóreflexe?

Figyelt kérdés
2010. szept. 24. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem csak a babám indítja be. Fejni sehogy nem tudok.
2010. szept. 24. 16:38
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Csak azért kérdem, mert az elején jó nagyokat kortyol a babám, utána csak szívja, de nem nyel, és elég sok időnek kell eltelnie, mire újra hallom kortyolni. (Kb.40 perc után jön egy tejleadóreflex)

Lehet ezen valahogy segíteni? Sajnos nagyon kevés a tejem. :-(

2010. szept. 24. 16:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Próbáltad hogy méred a szopit? Nem mindíg érzed a reflexet. Én sosem érzem. Mérd meg előtte és utána a babát. Lehet hogy mégis szopik csak te nem hallod és érzed. Ha mégsincs tejed akkor se keseredj el. Próbáld meg minnél gyakrabban mellre tenni, szoptatósteákat, homeopátiát, esetleg a more milk kapszulát (nekem csak ez vált be) Én az első babámat nem tudtam szoptatni csak kb 3 hónapig , de végig pótlással. 30-40 g-nál sosem volt több. A másodikat 6 hónapig kizárólag szoptattam, és még most is szopik (10 hós). Ezt a more milk-nek köszönhetem. Ha mégsem jön össze akkor sincs tragédia. Az első lányom mint írtam alig kapott tejet, és egészséges gyönyörű gyerek. Ne görcsölj ezen. Akkor is tökéletes anya lehetsz ha nem szoptatsz.

2010. szept. 24. 18:59
 4/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál, és köszönöm a megnyugtató szavakat.

Én azt hittem, hogy a tejleadó reflexet mindig éreznem kell, de akkor ezek szerint nincs törvénybe írva. Azért ez megnyugtatott. :)

Mostanában nem mértem, de már én is gondoltam rá, hogy újra kellene figyelnem, hogy mennyit sikerül szopiznia.

Most az urtica-t próbálom, harmadik napja, de még semmi változás. A more milket egy hétig szedtem, sajnos nem csinált több tejet, vagy lehet hogy tovább kellett volna szednem? Te mennyit szedsz belőle?

2010. szept. 24. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Én elég nagy darab vagyok, és így a maximumot szedem. Nekem kb 4 nap után volt hatása, Akkor beszedtem egy dobozzal, és azóta mikor érzem hogy kevesebb akkor újra 1-2 napig.

Sajnos ez sem csodaszer. De hidd el, hogy semmi gondja nem lesz a babádnak ha tápszeres lesz. Neked sokkal nehezebb ezt feldolgozni, mint neki megszokni. És attól még ha pótolni kell szoptathatod tovább és akkor megvan az összebújás is. Sokkal több anyukával előfordul hogy nem megy a szoptatás mint azt az újságok propagandájából gondolnánk. Sokszor sajnos a védőnők és az orvosok sem hiszik el hogy nem megy, pedig mindent megpróbál az ember. Így még nehezebb. De fel a fejjel. Attól te még ugyanúgy imádod a gyereked, és ő is szeretni fog téged. Semmi nem a szoptatáson múlik! Remélem rendben lesztek!

Minden jót, és ha van kedved, vagy bármi kérdésed, írj nyugodtan, hátha tudok kicsit segíteni.

2010. szept. 24. 21:58
 6/7 xStefix ***** válasza:

Jaj, hát azok a nagy kortyolások a tejleadó-reflex! :)

Nem baj, ha nem érzed külön (nem mindenki szokta), de látni láthatod és hallhatod is. Amikor időnként nagyokat kortyol, akkor van leadás.

Azért szünetesen tapasztalod, mert a tej sem teljesen folyamatosan termelődik ill. adódik le. Vagyis, amikor a baba szopni kezd, rövidesen jön az 1. tejleadás, ezzel egy nagy adag (korábban termelt-tárolt ÉS frissen termelt) tej távozik. Egy idő után már csak csepeg a tej, ekkor a baba inkább csak komfortszopik, cumizik. Ha továbbra is mellen marad, egy idő múlva (a tartós ingerlés miatt) megint jön egy újabb, 2. tejleadás: a szervezeted észleli, hogy a baba még szopik, tehát megtermel még egy (már kisebb) adagot. És ez így megy tovább...

Újszülött korban nem ritka, hogy 4-5 tejleadás is van egy (hosszúra nyúló) szopi alatt, de ez teljesen normális. Többek között azért van így, mert a baba még nem elég erős/ügyes ahhoz, hogy rövid időn belül kiegye a teljes adagját, ill. a testednek is meg kell tanulnia, hogy mikor mennyit kell megtermelnie (pl. hogy hány reflexszel tud kiürülni).

Minél hosszabb a szoptatás, annál hosszabbra szoktak nyúlni a tejleadások közötti szünetek. (Mert minél kevesebb tej van egyszerre a mellben, annál nehezebb azt leadni, annál tovább kell "bűvölni", amíg jön a reflex.)

Szóval amit tapasztalsz a teljesen rendben van!

Ha más egyéb zavaró tünet nincs, akkor semmi teendőd! :)

2010. szept. 25. 00:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves xStefix!

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, sokat segítettél vele!

2010. szept. 26. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!