Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha szoptatás után fejek,...

Ha szoptatás után fejek, valóban több lesz a tejem?

Figyelt kérdés
Nem tudom elegendő-e a tejem a babám számára.Egész nap a cicin lóg és ha elveszem tőle,akkor ordít.Ez azt jelenti,hogy nem lakott jól?Mit tegyek,hogy több tejem legyen?A szoptatás utáni fejés segíthet?És ha már nem jön tej a ciciből fejéskor?Remélem tudtok segíteni.
2010. szept. 24. 11:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is volt, hogy csökkent a tej mennyisége és az alábbiakat tettem. 100%-osan bevállt:-)

- sűrűbben szoptatás, akár 2 óránként

- 4 liter folyadék ivása

- napi egy doboz alkohol mentes sör (soha nem iszom, de most erőt vettem magamon)

A hozzátáplálás mellett még mindig szoptatok és szépen fejlődik a fiam.

Fejhetsz is persze. Ez is segíthet

8 hónapos kisfiú anyukája

2010. szept. 24. 13:47
 2/2 xStefix ***** válasza:

A hosszú szopizás NEM JELENTI AUTOMATIKUSAN AZT, HOGY KEVÉS A TEJ!!!

Nem írtad, mennyi idős a babád...

Újszülött- ill. csecsemőkorban teljesen normális és szükséges, hogy a baba gyakran és sokáig szopizzon. A szopival ugyanis nemcsak a fizikai éhségét csillapítja, hanem a lelki közelség iránti vágyát is (ami mellesleg megintcsak jót tesz a tejtermelésünknek:). Ez pedig ilyen kicsi korban (de még később is) legalább annyira fontos és időigényes, mint maga a valódi evés!!!

Úgyhogy én mindenképp azt javaslom neked, mielőtt konkrét lépéseket tennél a szaporításra, nézz utána, hogy mik a tejhiány valódi jelei - mert könnyen meglehet, hogy nem is erről van szó!

Itt találod a szükséges infókat:

[link]

De bármi is legyen az ok, mindenképp akkor jársz el jól, ha igény szerint szoptatod a babádat: azaz, annyiszor és addig, amíg ő szeretné! Ha esetleg tényleg kevesebb a tejed, akkor ez a legjobb módja a szaporításnak, ha pedig csak a természetesen nagy anya-igényről van szó, azt is így lehet a legjobban kielégíteni.

És türelem, ez tényleg időigényes és néha fárasztó korszak, de ha megteszed, amit a babád kér, hosszú távon valószínűleg meglesz a gyümölcse! :)

2010. szept. 24. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!