Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetnék, hogy többet...

Mit tehetnék, hogy többet szopjon? Egyáltalán normális a dolog?

Figyelt kérdés

Mostanában azt csinálja a kicsim, hogy pár perc szopás után bealszik. Próbálom persze ébren tartani, de nem reagál. Mire lerakom, addigra meg sír, felébred, avagy alszik 20 percet, vagy max. 1 órát és ébred. Ma hajnalban, reggel is minden órában ébredt.

Jelenleg próbálom csak anyatejjel táplálni, de van, hogy pótolok, mert azt látom, hogy nyűgös, éhes, sír, amint lejön a ciciről, kéri újra. Ez egész nap nagyon fárasztó, főleg éjszaka, de nappal is, mert szinte alig alszom. Ha eszik többet, akkor alszik is 2-2,5 avagy 3 órát.

És mivel mikor hogy eszik, nem lehet lekövetni az egészet, nem tudom, hogy épp azért sír, mert éhes, vagy másért. Arról nem is beszélve, hogy túl is eszi magát, vagy nem tudom, a héten 2x kijött belőle. Azt látom, hogy éhes, nyűgös, keres a szájával, adok neki pótlást (ezt jó hosszú szopás előzik meg, de nyugtalan, sírni is szokott, ezért kap extrát) próbálom büfiztetni, de nem sikerül, nézeget csendben, aztán "zútty", úszunk mint a ketten...

Sz@r anyának érzem magam, mert semmire sincs időm. Szalad a ház, eddig ilyen nem volt. De ez mellékes, a baj az, hogy hiába szoptatok, a jó francnak se jövök bele, összevissza van minden. Mérem is már, de van, hogy nem, mert unom... Nem értem a saját gyermekemet? 🥺😥 Persze stresszelek is, ami tudom, nem jó, de kikészít ez az egész.

Bármi jótanács?

2022. júl. 29. 15:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
47%

Ezt a szoptassál, fejjél és tuti lesz elég tejed dolgot mikor fogjuk elengedni?

Hát én csináltam, szoptatási tanácsadó járt minden héten, szedtem tejszaporító tablettát, ittam tejszaporító shaket, megittam mindent amiben maláta van… ezt 3 hónapon keresztül. Nem lett több tejem, cserébe az ilyenek miatt a világ legszarabb anyájának éreztem magam, mert szoptatás mellett fogyott a babám.

Szoptatom amíg el nem apad a tejem, nem vonom meg tőle, de kap pótlást. Nem vagyok szar anya, megtettem mindent azért hogy anyatejes lehessen. Nem az, mégis boldog és egészséges gyerek.

2022. júl. 29. 16:56
 12/22 A kérdező kommentje:
#11 Az is a baj, hogy nem tudom sokszor, hogy mennyi pótlást kellene adnom. Ma reggel is adtam, szopás után. 30 ml. Megette. De láttam, hogy még éhes, meg is evett még 15 ml-t. Rá kis időre sugárban kijött... Csak nézett szépen, a nagy szemével és hupsz, úsztunk mind a ketten. Ilyenkor érzem igazán borzasztóan magam. Megetetni sem tudom rendesen..
2022. júl. 29. 17:00
 13/22 A kérdező kommentje:
A súlya megfelelő amúgy, többet hízott, mint a norma szerint kell.
2022. júl. 29. 17:05
 14/22 anonim ***** válasza:
68%

11. Senkinem mindta, hogy tuti lesz, és azt sem, hogy sz@r anya, aki pótlást ad. Csak mivel a kérdező láthatóan össze van zavarodva, próbálunk segíteni, hogy ESETLEG mi válhat be - de ehhez ismerni kell a célt.

Mmellesleg furi tanácsadó lehetett, ha ilyen csodaszereket meg malátát ajánlott - mert ezek kb. placebo szintű dolgok.

Kérdező, a 3 hetes növekedési ugrásnál én is bőgtem, meg azt hittem, nincs elég tejem. De hagytam, hogy kb. egész nap szopizzon, és a 4. nap után minden rendbe jött, beállt a kereslet-kínálat.

Nem muszáj szoptatni. Nincs semmi gond a tápszerrel. Sőt, a kettő kombinációjával is - csak el kell dönteni, hogy mit akarsz és aztán ésszel, következetesen csinálni. Ez, ami most van, nem épp az. Most vagy igenis hagyod kicsit sírni, és szootatod minden jelre, ha tényleg a szoptatás a célod. Vagy pedig elfogadod, hogy hamarosan váltotok tápszerre.

2022. júl. 29. 17:14
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
11# Leírtam valahol, hogy BIZTOS lesz ettől elég teje valakinek? Nem. De ha valaki szaporítani szeretne, annak ez a módja. Vagy bejön, vagy nem. A fejés nem fájhat. Ha mégis, akkor túl erős a fokozat, vagy nem jó a tölcsér méret. Én nem tartom sz*r anyának azt sem, aki elengedi az egészet, pont azért mert mi is megküzdöttünk vele és tudom mekkora sz*pás, már bocsánat. 3 hetes korától csináltam ezt a macerát (fejés, sterilizálás, szonda mosás, melegítés, visszaadás). Konkrétan az egész napom ebből állt több, mint egy hónapig, marhára nem kényelmes, de én végig láttam a fejlődést, úgyhogy tudtam, hogyha szoptatni akarom a babámat, megéri kitartani. El kell jönnie annak a pontnak, amikor kiválasztunk egy irányt és azt követjük. Én is kiválasztottam, te is és a kérdezőnek is ideje lassan higgadtan valamilyen elhatározásra jutnia, mert most még ő maga sem tudja mit csinál, mi a cél. Amíg nincs cél, addig nyugodt magabiztosság sem lesz a táplálásban és végsősoron ez lenne a lényeg.
2022. júl. 29. 17:16
 16/22 anonim ***** válasza:
92%
Még mindig a 2-es vagyok :).Kérdező!Ne haragudj,de amit írtál az nem teljesen így van.Ha sír a baba szoptatás után,az nem mindig azért van,mert éhes.Egy 3 hetes baba lehet hasfájós,szeretne az anyukájával lenni,melege van,fázik,vagy csak simán rossz napja van.Ott van ugye a növekedési ugrás is.Akkor nincs elég tejed,ha szoptatsz,és NEM gyarapszik a súlya.Pont.A 14-es nagyon jól leírta.El kell dönteni mit szeretnél,és következetesen tartani magad ahhoz.Írtam is,hogy ez egy nehéz időszak.A harmadik gyermekem az elején órákig mellen volt.Nehéz,de ha szoptatni szeretnél,sajnos ez ilyen.Ha meg nem, elő a tápszerrel és kész. Abban sincs semmi rossz.A bukás meg a legtöbb esetben egy teljesen természetes dolog.
2022. júl. 29. 17:37
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, segítséget. Csak olyan kétségbeesett vagyok, főleg, ha sír. Azért adok + tápszert, mert úgy érzem éheztetem szegényt. Úgy érzem magam, mintha sarokba lennék szorítva, s meg kell oldanom a helyzetet, segítenek kell a picin, aki magatehetetlen nélkülem. Szoptatni szeretnék. Nem azért adom a tápszert, mert akarok. Hanem félelemből. Félek, hogy éhes marad. Félek, hogy fogyni fog, legalábbis nem fejlődik majd rendesen. Csak elképzelem, hogy szegény pici éhes én meg adom neki az üres cicic... egyszerűen nehéz. Tehát a célokat tudom, de az, hogy éheztetem a gyerekek, megtorpant, és jön a tápszer. Amúgy eleve így volt, a kezdetektől. A védőnő mondta,hogy adjam az extrát, amennyit elfogad, annyit. És idővel azt mondta átállok teljesen anyatejre, de míg nincs elég, pótoljak. És igen, szerintem is kicsi volt a tölcsér, szorította nagyon a mellemet, nagyon kellemetlen volt, egy felüdülés volt abbahagyni
2022. júl. 29. 18:55
 18/22 anonim ***** válasza:
86%

A védőnő azt nem veszi számításba, hogy nem lesz több, ha állandóan pótolgatod. Hidd el, jó anya vagy és nagyon jól csinálod! Növekedési ugrásban vagytok, ilyenkor a babák zöme napokig állandóan cicin lenne és úgy viselkedik, mint aki éhezik. Nem éhezik, csak termeli magának a tejet. :) Próbáld így felfogni. Minél többet van mellen (mindegy, hogy üresnek érzed-e), annál jobb.

Ha ténylegesen nem gyarapszik, akkor kell elgondolkozni a pótláson, mellen, tápszondával.

2022. júl. 29. 19:47
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

Kezdjük az elején... Olyan nincs, hogy üres a melled. A tej folyamatosan termelődik szoptatás közben. Attól, hogy puha, még jön a tej, ha a babád szívja.

Ez a 3 hetes növeked~si ugrás. A baba 0-24-ben mellen akar lenni, hogy felszaporítsa magámak a tej mennyiségét, hogy elég legyen a későbbiekben. Igen, ez egy megterhelő időszak, de ha most a tápszerrel rápótolsz, pont a lényeget veszted el. A korábbi kérdésedhez is írtam már, hogy keress fel egy szoptatási tanácsadót, aki elmond minden tudnivalót a szoptatásról.

Elhiszem, hogy kétségbe vagy esve. Én is így voltam, de folyamatosan informálódtam, hívtam szekembert, és túllettünk rajta.

2022. júl. 29. 22:27
 20/22 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, az első és legfontosabb lépés at, hogy nyugodj meg. Jó anyukája vagy.

És ne aggódj, nem éhezteted. Ahogyan már írták előttem is, a puha mellben is van tej, folyamatosan termelődik.

Ha ilyen szépen gyarapodott a baba, akkor pótlás nélkül sem szabad bajnak lennie.

Szerintem egy hétre engedd el a mérleget, ne pótolj, csak szoptass, amennyit csak kell. Ha egy hét elteltével legalább a minimális napi súlygyarapodás meglesz, skkor nyert ügyed van.

Igyàl elég folyadékot, egyél tendesen, és pihenj amennyit tudsz, és próbáld élvezni a babázást.

Alkalmazhatod még a szaporító fejést. Nekem egy olcsóbb elektromos mellszívóm volt, de tökéletesen tette a dolgát, tudtam az igényeimhez állítani, és kb. csak 10 nap8g volt rá szükség.

2022. júl. 29. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!