Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudnam leszokatni a...

Hogyan tudnam leszokatni a babat,hogy ne aludjon a mellemen?

Figyelt kérdés
Csak 3 hetes..tudom kicsi, de nem szeretnem,ha szopas utan elaludna a mellemen,mikor vegyem ki a szajabol kb hany perc utan,mikor van az hogy jollakik? Mert ő soha nem engedi el,nekem kell kifesziteni a szajabol,persze utana mar nem alszik, sehogyse. Van egy nagyobb tesoja,őt is el kell latnom,illetve orjong ha szoptatom a kicsit,igy nem kivitelezheto ez a sok mellen levés. Cumit erőltetem..de nem veszi be mindig. Lerakom barhiva,pihenoszekbe,babakocsiba kb 2 perc es sir...a masik gyerek kb mikor szokja meg ,hogy van egy testvere? Meg csak 22 honapos..de minden nap csak rosszabb,mindenen sir,ordit,nem jatszik semmivel mar, nem ért semmit meg kb amit mondom..de érti..de megsem.nem beszel,ez is annyira faraszto,mindenert csak nyafog. Ugyhogy a szoptatason kell valtozatnom, akicsin,mivel ő jott később. De hogy? Igeny szerint szoptatom, ki se birna neha egy orat sem. .csak ha alszik kicsit hosszabban.

#3 hetes #22 honapos
2022. júl. 28. 10:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
#10 Egyik része sem baromság. Hetekig küzdöttünk, üvöltött, nem aludt, rajtam csüngött. Kiderült, hogy nem lakik jól, mert alig jött valami, hiába szopott állandóan. A súlya is alig-alig ment fel. Aztán elengedtem, és tápszert adtam. Lett egy kiegyensúlyozott, nyugodt, jó alvó, szépen gyarapodó babám. Az egyetlen amit bánok, hogy nem adtam hamarabb. Nyilván a kérdezőéknél nem feltétlenül az a gond, hogy nem lakik jól, de egy próbát szerintem megérne. Én is végighallgattam a szentbeszédet az orvostól, a védőnőtől, a szoptatási tanácsadótól többször is, hogy legyen sokat mellen a baba, aztán majd szaporítja szépen a tejet. Aha, hát nem. Még egyszer leírom, nem biztos, hogy nekik is segítene, de én megpróbálnám.
2022. júl. 28. 13:35
 12/17 anonim ***** válasza:
85%
Hat már megcsináltad magadnak a kakit … ez ilyen kifogtál egy cici szerető babát neki nem is fog kelleni a cumi … esetleg ha fejsz és átszoktatod cumis üvegre… aztán altatsz… de komolyan minden bántás nélkül nem értem mi a töknek ilyen kis korkülönbséggel gyerek… ettől a divattól kivagyok igy egyik gyerekre se jut idő … és még te is megroggyansz persze lehet mázlid két nyugis gyerekkel na de neked az első nem is nyugis szóval minek kellet ezt sürgetni? Mintha ezen múlna, hogy jó testvérek leszneke… megsúgom nem.
2022. júl. 28. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerezz egy baby tai-t, azzal gyorsan megtanulod felkötözni a kicsit, akár a hátadra. Akkor simán ölbe veheted a nagyot. Attól még nem lesz könnyű, de valahogy fogod tudni menedzselni.
2022. júl. 28. 13:56
 14/17 A kérdező kommentje:
Hat igenis jol birom..csak jobb lenne nyilvan ha könnyebb lenne, igen felek ,hogy nem lakik jol,de erzem,hogy eszik nyelik,gyarapodik,ugye folyamatosan mellen van, nem vonom meg tole..csak jo lenne ha nem félóránként kerné es picit negmaradna pihenoszekben pl ha etetem a nagyobbat,vagy furdetem stb. Köszönom aki normalis valaszt adott,az ősanyáknak nem. Elsot nem tudtam szoptatni,nem hizott. Most szeretnem,mert sokkal könnyebb mellesleg mint a tapszerkeszites..meg olcsobb is. En nem vagyok ősanya es nem vartam,hogy 40 eves legyek h legyen testvere..jatszanak egyutt inkabb,minthigy csicskaztassam a nagyobb tesot h vigyázzon a kicsire ,mert azt csinaljak a szuper raéros anyukak. Ne keljen mar elmagyaraznom minek vallaltam igy,idegeneknek. Segito valaszokat vartam velemeny nélkül.
2022. júl. 28. 14:03
 15/17 anonim ***** válasza:
77%

Azért, mert valaki nagyobb korkülönbséggel vállal gyerekeket, még nem hozza egyenesen azt, hogy a nagy csicskáztatva lesz és a kicsire kell vigyáznia, de ezt te is tudod. Ne legyél felháborodva a válaszokon, mindenki segíteni próbál neked, biztosan nagyon nehéz lehet, mert mindkét gyerek teljes embert igényelne. Van segítséged, nagyszülők, rokon? Apuka miben segít neked? Fontos lenne, hogy legyen egy időszak a napban, amikor

mondjuk a picit dajkálja valaki, ha nincsen el egyedül (az én lányom is ilyen volt), és akkor te tudnál a nagyobbal foglalkozni, mondjuk egy nyugis fürdetés kettesben, vagy meseolvasás, ilyesmi, amikor újra csak anya és ő vagytok. Próbáltad bevonni a nagyobbat a feladatokba a kicsi körül? Az én lányom még csak másfél éves lesz, de nagyon sokat segít a házimunkában is, és kifejezetten élvezi, szerintem egy 22 hónapost bőven be lehet már vonni. Pl. amikor pelenkázol, adj neki ilyen feladatot, hogy vedd le a popsikenőcs tetejét, add oda anyának a pelenkát, és amikor segít, dicsérd meg, olyan büszkék tudnak lenni magukra, és örömmel segítenek legközelebb is. Simogassátok együtt a kicsit, mondjátok el neki sokszor, milyen aranyos, vigyázni kell rá, ő még picike, stb. Szoptatásban meg valami olyan pozíciót próbálnék, hogy ölben, karban a kicsi, és akkor le lehet ülni a nagyobbal a földre játszani közben, biztos baromi kényelmetlen egy idő után, de addig is időt töltesz vele és nem a frász kerülget, hogy te az ágyban fekszel a kicsivel, a nagy meg szétszedi a lakást. A kendőt meg ne vesd még el, ha most nem is, kicsit nagyobb korban aranyat fog érni, ha a babád szereti, kérj segítséget hordozási tanácsadótól. Igaz nekem még csak egy gyerekem van, de ezekkel próbálkoznék.

2022. júl. 28. 14:36
 16/17 anonim ***** válasza:
67%
8-as, akkor az én gyerekem nem olvasta ezt a hatalmas igazságot, pedig tápszeres. Mit tanácsolsz, hogy tudnám elmagyarázni neki, hogy mivel tápszeres, jól kell aludnia?
2022. júl. 28. 15:20
 17/17 anonim ***** válasza:
64%

Ahogy leírtam utána a 11-es válaszban, ez akkor segíthet, ha az a gond, hogy nem lakik jól (mint nálunk). Ha más miatt nem alszik, akkor nyilván nem.

2022. júl. 28. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!