Mirena spirált szeretnék feltetetni, befolyásolja a tejem, ha szoptatok? 2 hónapos a babám
Hát nem tudom.. Én nagyon a fogigátlók ellen vagyok, úgyhogy így olvasd a véleményem. De ettől függetlenül is, én szemszer addig biztosan nem használnék se spirált, se tabit, amíg kizárólag szoptatok!
Általában azt mondják, hogy ezek olyan kevés hormont tartalmaznak, ami nem okoz gondot, de a gyakorlat sajnos nem ezt mutatja. (Arról nem beszélve, hogy a mű hormon egyébként sem jó a szervezetnek, ha nem szoptatunk, akkor se.) Nem egyszer olvastam már itt is, hogy van, akinek a tabi miatt csökkent a tejmennyiége.
Én ezért azt tanácsolnám neked, hogy leglalább 6 hónapos korig próbálj meg várni vele és más módszert alkalmazni addig. Ha még utána is ezt szeretnéd, akkor szerintem már kevesebb (gyakorlati) gondot okozna. (Amikor már szilárdat is eszik a baba, akkor kevésbé lenne drasztikus, ha netán lecsökkenne miatta a tejed.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!