Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miert sir ehesen, ha mar...

Miert sir ehesen, ha mar jollakott? Mit csinalok rosszul?

Figyelt kérdés
2 hetes babam 3-4 orankent szopik. Most kiszopta teljesen mindket mellem, utana nagyon sirt, keresett a szajaval. Tapszert adtam neki, de utana eppugy ratapadt ehesen az ures mellemre, mit tegyek?
2010. szept. 21. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%

mennyi tápszert ivott meg?

ne 3-4 óránként szoptass, hanem igény szerint. Ha ez sem segít, akkor fejj a szopások után. Csak akkor kínáld tápszerrel, ha igy sem sikerül elég tejet termelni. A tej nagy része szopi KÖZBEN termelődik, tessék többször szoptatni

2010. szept. 21. 21:22
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
szerintem ez azért van mert a kis drága szeretne még cicizni ha nem is éhes és igény szerint szoptasd ne óra után
2010. szept. 21. 21:32
 3/12 A kérdező kommentje:
A kis drága 3-4 orankent ebred. Ezert szoptatom igy. Vagy ebresszem fel?
2010. szept. 21. 21:36
 4/12 anonim ***** válasza:
A lábacskáit nem húzogatta sírás közben a hasához?Ha igen, fáj a pocija! A babák ennyi idősen még nem igazán tudják megkülönböztetni a hasgörcsöt az éhségtől... Az én fiam is így csinált anno... én is adtam neki tápszert, amit meg is ivott... utána ugyanúgy kereste a cicit, mert feszült a kis pocija... persze, akkor ezt még nem tudtam... Állandóan bukott szegény, mert túletettem, ahelyett, hogy engedtem volna cicizni...
2010. szept. 21. 21:38
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Üres mell nem létezik. Mivel a tej szoptatás közben termelődik, ezért folyamatosan jön valamennyi. A 3-4 óránként eszméletlen ritka ilyen pici babának. És mégis mi a csudának a tápszer, ha van cici. Ne haragudj, de így kezd el apadni a tej. Dobd ki az összes órád, és hagyd cicizni a babád, amennyi jólesik neki. Ha attól tartasz, hogy a hasa fáj, akkor pedig ritkábban válts oldalt. Néhány héten belül beáll a kereslet-kínálat, és ha tápszerrel pótolsz, akkor sajnos nem lesz elég tej, és szinte biztos, hogy később is pótolni kell majd.
2010. szept. 21. 21:56
 6/12 A kérdező kommentje:
Eszmeletlen ritka? Itt mindenki az igeny szerinti szoptatasrol papol, en pont azt teszem, akkor szopizik, mikor jelentkezik. A gyerekorvos csak annyit mond, amig ilyen szepen szedi fel grammokat a kicsi, nincs gond. Hisz 2 hetesen mar 20 dekaval tobb mint a szul. Sulya.
2010. szept. 22. 07:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A saját tapasztalatomat tudom leírni: szerintem nem éhes, csak cicin akar lenni, az első hetekben szinte végtelenségig. Az enyém evett kicsit, aztán bealudt, aztán cumizott rajta és így tovább... Az első hetekben még nem is tudta "kiüríteni" a mellemet, 7-8 hetes korára tanult meg gyorsan, hatékonyan szopizni, most már ritkán igényli a cumizást.

A tápszerrel való túletetésnek tényleg fennáll a veszélye, ha van elég tejed, ne adj neki pótlást.

Az igény szerinti táplálásnak meg nem az a lényege, hogy egy mélyen alvó babát kétóránként felrázzunk álmából, hanem ha igényli, akár óránként is megetessük. Az enyém is álomszuszék, most már hálistennek 3 - 3 és fél óránként felébred enni, előtte nem volt ritka a 4-5 óra sem. Sokat kínlódtunk emiatt, sokszor én is kénytelen voltam felkelteni, ilyen szempontból a 3 óránkénti evés nem annyira ritka, én nagyon örültem, ha csak 3 óra telt el két evés között... Sajna az enyémnek muszáj pótlást adni, alig van tejem, állítólag ezért is alszik ilyen sokat. Az anyatejes babák állítólag hamarabb megéheznek, mert az anyatejet könnyebb megemészteni.

2010. szept. 22. 10:48
 8/12 anonim ***** válasza:
A babáknak van egy sírós periódusuk. Ne ijjedj meg, nagyon jól csinálod és jó anya vagy! Az, hogy ugyanúgy visszacuppan a mellre, nem azt jelenti, hogy éhes - ők még nem igazán tudják megítélni, hogy mikor laktak jól. Ezért is van, hogy kibukizzák a "felesleget" - túl tudják enni magukat alaposan. Ha keres a szájával, az egy reflex - még nem feltétlenül jelenti azt, hogy éhesek. Ezt a reflexet tompítani/kielégíteni akaró anyukák ilyenkor cumit nyomnak a kicsi szájába. Szerintem ne tömd be a száját. Fájhat a hasa, vagy nem - a babák megmagyarázhatatlanul is sírnak. Csak azért mert nem érzik jól magukat a bőrükben, mert ölelésre vágynak, mert nem tudják hol a helyük a világban. Te kell segíts neki megtalálni az örömet, meg kell tanítsd nevetni, tőled tanulja majd meg az első mosolyt. Az meg hogy sír, tudom, hogy rosszul eshet neked, de már csak ilyenek a babák... Vigyázzatok egymásra!
2010. szept. 22. 13:40
 9/12 anonim ***** válasza:
a heti 10 dkg a minimum, úgyhogy azért az túlzás hogy szépen fejlődik. Az enyémek 1 kg-ot híztak az első hónapban. nyílván nem kell ennyit hízni, de ha úgy látod hogy éhes és csak a minimumot hízza, akkor azért biztos lenne min változtatni, de te tudod... +15-20 dkg/hét bőven elférne rajta
2010. szept. 22. 13:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Egy kis Matek az utolso valaszolonak. Ha egy hetesen 3200 grammal engedtek haza, es most egy het telt el, es 3700g, akkor ott a minimumot jóval meghaladtuk, nem gondolod? Kicsit depis hangulatuak a valaszaid. De te tudod.
2010. szept. 22. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!