Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Így kezdődik a tej apadás?

Így kezdődik a tej apadás?

Figyelt kérdés

Hat hónapja csak fejek a kisfiamnak.Sajnos nem tudtam őt szoptatni.Az elején kb. három óránként fejtem neki ez napi 7 fejés volt.Aztán szép lassan kezdtem kihúzni az időt a fejések között kb. öt óránként kellett így fejnem.Egy hete húzom ki hat óránkéntire és most itt van a gubanc.Alig tudok fejni mert szinte üresben jár a fejő alig jön a tej.Pedig van a mellemben tej úgy tele van majd leszakad.Mintha nem lenne elég erős a vákum vagy nem is tudom mi lehet...Most is közel egy óra alatt fejtem le a 300 ml-t de érzem,hogy még mindig van benne.Pedig kb egy hete még gond nélkül lejött pikk-pakk fél óra alatt ennyi, és utána olyan jó kis plötyi lett a mellem.

Fejés közben többször is volt tejleadó reflexem mostanában meg semmi.Még akkor sem ha a kisfiam előtt fejek.Motiváció gyanánt.

Adjatok valami tanácsot,így kezdődik az apadás,hogy nehéz kifejni ami a ciciben van?

A tejem nem lett kevesebb átlagosan úgy 1,200-1,300 ml között fejek naponta.

2010. szept. 21. 21:14
 1/5 anonim ***** válasza:

először is le a kalappal előtted!!! nagyon kitartó vagy és büszke lehetsz magadra.

nekem kézi fejőm volt, de ki kellett dobni, mert nem volt elég erős a vákum, egyik napról a másikra. utána vettem egy elektromosat, Pesztonka és egy ááááálom. néhány perc alatt lejön 1-2 dl, szuper, lehet hogy ez a gond.

ha azt mondod hogy érzed hogy van elég tejed, akkor ez lehet a gond. Viszont a nagy kihagyásokkal tényleg el tudod apasztani a tejed

2010. szept. 21. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

Ha fél éve naponta 5-7 alkalommal használod a fejőt, akkor nem tartom kizártnak, hogy elhasználódott. Szerintem ha van lehetőséged, próbáld ki egy másikkal!

A tejapadás szerintem úgy kezdődik, hogy meg sem telik igazán a melled, "plötyi" marad. Legalábbis nálam így volt.

2010. szept. 21. 21:49
 3/5 xStefix ***** válasza:
100%

1: A nagy(obb) kihagyásokkal sem fog törvényszerűen elkezdeni apadni a tejed! Ha idővel ehhez szokik hozzá a szervezeted, akkor nem 4-5, hanem 6 óránként termeli majd meg a szükséges mennyiséget. (Írtad, hogy már előzőleg is ki tudtad így húzni és akkor sem volt vele gond). Viszont lehet, hogy az elején (amíg "át nem kódolod" magad) kicsit tovább kell fejned 1-1 alkalommal, amíg kijön ugyanaz a mennyiség..!

2: Az állandóan "plötyi" mell sem jelent automatikusan apadást! Ettől függetlenül még nyugodtan megtermelheti a kellő mennyiséget, sőt. A felpuhult mell sokkal inkább azt szokta jelenteni, hogy beállt a kereslet-kínálat, ami pedig jó.

3: Azt írod, nagyon tele van a melled 6 óra után, de alig tudsz belőle fejni. Nem lehet, hogy kezd esetleg csomósodni, pangani a tej?

A tejleadó-reflexet csak nem észleled olyan erősen, intenzíven mostanában, vagy egyáltalán nincs is? Nem spriccel a tej, nincs semmilyen bizsergés? (Változó, hogy mennyi ideig lehet erősen érezni. Van, aki pár hónap után már nem veszi észre, én még 2 év után is éreztem.)

Menzeszednek nincs még jele..?

Nem történt mostanában valamilyen nagy változás, stressz, ami miatt esetleg feszültebb vagy? Étrendedben sem?

Ha nem tudsz majd megoldást találni erre a helyzetre, akkor lehet, hogy inkább vissza kellene állnod a gyakoribb fejésre, hátha. Lehet, hogy valamiért "nem tetszik" a testednek ez az időköz..

2010. szept. 22. 13:23
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek a választ.Avent fejőm van komplett szett kézi-gépi.Most kicseréltem a belső műanyag alkatrészt benne, hátha az a gond.A gépi részével én nem igazán vagyok megelégedve nagyon lassan szedi ki a tejet.Legalábbis nekem.Kézivel fele annyi idő alatt végzek.

Már nem veszek másik fejőt mert ha még lesz is tejem akkor kézzel fejek a kicsimnek amíg kell neki a tej.Pedig gondoltam a Pesztonkára mert sokan dicsérik.

Azért próbálom kicsit kitolni a fejések közti időt, hogy több időm legyen a gyerekkel lenni, ne legyen az, hogy sehova nem tudunk elmenni(még a Margit-szigetre sem)pár órára mert mindig ott van a "megint fejni kell".Az elején még egy bevásárlást sem tudtam megoldani normálisan...

Hát ami a stresszt illeti az van, kicsit sírós a babám és mostanában senkinél nem marad meg csak nálam a kezemben.

A tejleadó reflexet régebben olyan erősen éreztem,hogy szinte fájtak a melleim,de mostanában alig alig érzek valamit.Szóval nem tudom...

Enni eszek rendesen, de mostanában nagyon sokat fogytam,a párom szerint tiszta pálcika lettem,, már csak két nagy cici vagyok :)

Azért remélem még legalább év végéig kitart a tejem...

2010. szept. 22. 22:55
 5/5 A kérdező kommentje:
A menzeszemnek se híre se hamva még eddig semmi.Fejés közben spriccel rendesen a tej, azzal nincs gond.Viszont nekem még soha egy melltartóm sem ázott át még melltartóbetétet sem kellet használnom soha.Volt, hogy egyszer elaludtam és kb. nyolc óra maradt ki fejés nélkül.De csontszáraz voltam akkor is.Majd orra buktam úgy megdagadtak a melleim, mint a fejem akkora volt mindkettő.Közel hetven percig fejtem a 450ml tejet mire végre plötyi lett.Hát azt az éjszakát senkinek nem kívánom...
2010. szept. 22. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!