Szülés előtt vannak arra utaló jelek, hogy az illető tud-e majd szoptatni, vagy ez csak szülés után derül ki?
Hát,figyelj. Anyukámnak és a húgomnak se volt előteje. Anyukám nem tudott szoptatni. Húgom tudott volna, 3x is,de nem akart.
Nekem 8 hónapos terhes koromtól folyt a tejem konkrétan. 2 évig szoptattam, rengeteg tejem volt. Utána még 2.5 évig volt tej a melleimben.
Szóval valamennyit számított az,hogy már terhesen is annyi tejem volt. De sokan meg azt mondják, nem számít. Szerintem embere válogatja. Nálam számított. Első terhesség volt,első (és utolsó) gyerek.
5, szerintem nem jól értelmezed azt, hogy mi az, hogy összefüggés van két dolog között. Ha nálad pont jött valami a melledből már szülés előtt, és utána sok tejed is volt, az lehet összefüggés, de lehet véletlen egybeesés is. Csak akkor jelenthetjük ki, hogy összefüggés van, ha sok nőt vizsgálunk, statisztikát készítünk.
Nincs értelme azt mondani ilyen témában, hogy "nálam volt összefüggés", egy gyerek alapján. Esetleg akkor, ha van 5 gyereked, abból 3-nál volt tejed szülés előtt és szoptatni is tudtál, 2-nél pedig nem volt és nem is tudtál szoptatni. Ez már tényleg sejtet valamilyen összefüggést, még ha lehet akár véletlen is.
Ez pont egy olyan kérdés, ahol a személyes tapaszalat kevésbé hasznos, mivel csak sok-sok esetből lehet helyes következtetést levonni. (Mindamellett én nem pontoztalak le, nem nyomtam se pirosat, se zöldet.)
Én nem pontoztam le senkit.
Érdeklődve olvastam a válaszokat.
Nekem nem volt előtejem, viszont a melleim megduzzadtak terhesség alatt, nagyon jó volt 😂
Másfél éves lesz lassan a fiam és még mindig szopizik, naponta legalább 3x... Mai napig van tejem jócskán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!