Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem hízik a kisbabám. Van...

Nem hízik a kisbabám. Van bármi ötletetek?

Figyelt kérdés

3 hónapos a kisbabám, csak anyatejet kap. 6 hetes korától kezdve látszik, hogy nem hízik megfelelő ütemben, most a harmadik hónapban már csak 300 grammot hízott összesen. Pár hete voltam szoptatási tanácsadónál, aki azt mondta, hogy van tejem, a baba jó technikával szopik, most biztos nyúlt, majd hízik is, nincs teendő, esetleg fejjek le, hogy megnyugodjak, mert jó, ha látom, hogy van tejem, és van vésztartalék is. Azóta sem indult meg a hízás, sőt. A gyereknek jó a kedve, pisil, kakil, de a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta, hogy el kell kezdeni a tápszeres pótlást, mert sajnos ez a hízás nagyon kevés. Én is látom, hogy ugyanazt a body-t hordja, mint egy hónaposan :(

Aggódom érte, de nem akarom elkezdeni a tápszert, mert nem értem, hogy miért kéne, ha van tej, legalábbis szopi után is tudok még lefejni. Miért nem eszi meg, ha van? Próbáltam neki odaadni a lefejt tejből, de akkor meg kibukja a felét. :( Nem tudom mitévő legyek :(

2022. jún. 28. 13:29
 1/4 anonim ***** válasza:
67%

első körben megpróbálnám azt, hogy fejek, és cumisüvegből etetem, vagy mérem minden evés előtt és után, hogy lássam mennyit is evett. ezeket vezetném 1 hétig mondjuk, úgy, hogy közben minden szoptatás után lefejem ami maradt, azt is feljegyezném mennyit fejtem, abból mennyit evett még meg a pici. ha bukik hát bukik. de ha eleget eszik így, és mégsem hízik, újra beszélnék a gyerekorvossal erről, hogy miért kell a táp, ha ebből is jól eszik.

egyébként a ti adottságaitok milyenek? mármint a szülőké. ha ti is picik vagytok, nem fog pikkpakk nőni a gyerek. a keresztfiam anyukája 160centi, apukája 180, a pici 7 hónaposan 68as ruhákat hord és 6.5kg kb., míg a szomszéd babája már 4 hósan 6.5kg volt és a 68as ruhák éppenhogy jók voltak neki..

2022. jún. 28. 14:00
 2/4 anonim ***** válasza:
36%
Fejj ki az elejéből amelyik cicivel kezded az etetést az eleje a vizesebb lehet azzal eltelik így nem kell már a táplálóbb zsíros tej, és a végén tedd át a másikra inni.
2022. jún. 28. 14:09
 3/4 anonim ***** válasza:
88%
Mivel van tejed, akkor a tàpszer nem fogja megoldani a problèmàt. Ki kène vizsgàlni, hogy mitől nem nő. Lehet, hogy felszívódàsi zavara van.
2022. jún. 28. 15:03
 4/4 anonim ***** válasza:
47%
Én is fejnék a vizesebb tejből.
2022. jún. 28. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!