Hogyan alakult a szoptatás a második babánál, ha az elsőnél volt elég tejed?
A kislányom 2,5 éve született, akkor szerencsére minden rendben ment, 6 hónapos koráig csak anyatejes volt. Most 37 hetes várandós vagyok a második babával és szinte semmit nem érzek a mellemben, nincs fájdalom, feszülés. A terhesség legelején volt kicsit érzékenyebb. Az elsőnél viszont 2 mérettel nagyobb melltartó kellett már a terhesség alatt, és végig feszült, fájt. Lehet ez összefüggésben a későbbi tejtermelődéssel?
Előre is köszönöm, ha megírjátok a tapasztalataitokat a második (többedik) babánál a szoptatással kapcsolatban.
Szerintem nincs összefüggés. Ettől még ugyanúgy lesz tejed!
Én a mellem feszességével kapcsolatban nem nagyon tudok nyilatkozni, nekem "löttyedt volt a második terhesség alatt, bár összesen 2,5 hónapot hagytam ki szoptatásban, mert a nagyobbikom így választotta el magát.
Amit megfigyeltem: sokkal jobban kellett figyelnem tudatosan a folyadékbevitelre másodjára, mert valahogy a sok teendő miatt nem jutott idő rá. És bizony ha nem ittam eleget, és nem pihentem, amennyit csak lehetett, akkor éreztem, hogy kevesebb lett a tej. Ennek ellenére remekül sikerült a másodikkal a szopi, ha lehet ezt mondani, még jobban is, mint elsőre, mert most tényleg igény szerint szoptattam/tok, most 13 hónapos a pici, még javában szopik. :o)
Szép szülést, jó szoptatást!
Fiam 21 hónapig szopott, lányom 18 hónapja szopik.
Nekem terhessség alatt egyiknél sem volt feszülés, csak előtej.
Az elsőnél nőtt 2 számot a mellem, aztán az a méret meg is maradt
A két szoptatási időszak között 8 év telt el.
Pozítív hozzáállás, minden a fejben dől el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!