Nagyon sok a tejem? Mikor fog beállni?
3 hetes a picikém, igény szerint szoptatom, a 2 óránkénti éves a leggyakoribb nála, de van hogy csak 3-4 óránként kér, főleg éjszaka, ilyenkor már eléggé fáj a cicim, és kénytelen vagyok lefejni a feleslegeset. Nem üresre szoktam, kb 100-150 ml-t szívok le a két mellből és maximum napi kétszer fejek, ha már túl keménynek érzem őket. Ez így jó vagy próbáljam csökkenteni? Azt akarom, hogy beálljon a kereslet-kínálat, már van elég fagyasztott tej a hűtőben vész esetére, nem akarok a fejéssel kínlódni állandóan.
Nektek mikor állt be rendesen a tejtermelés?
Igazából ha 100-150 mlt fejsz az elég sok, csak addig szabad fejni amíg már nem feszít a mell.
Én is így kezdtem, aztán csak ilyen 10-20 ml-ket fejtem, akár napi többször, amikor fájt. Mivel kiöntöttem, így nem igazán szórakoztam a sterilizálással minden alkalommal, szóval jóval egyszerűbb volt.
Igazán jól nekem 6 hetes kora körül állt be, igény szerint szoptattam és akkorra alakított ki magának valami rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!