Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Babátok hány hónapos korában...

Babátok hány hónapos korában kezdtétek leszoktatni csak az éjszakai szoptatásról?

Figyelt kérdés
És hogy tettétek?
2022. jún. 13. 09:59
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%

Cumival. Ugyan úgy magamhoz babusgattam, ahogy szoptatásnál fogtam. Elötte jól megetettem, itattam. Elötte nem cumizott, ott szokott rá (de 2 évesen simán elhagyta magától).

Most a pici alapból cumis, így szerintem itt még könnyebb dolgom is lesz.

6

2022. jún. 13. 12:44
 12/22 anonim ***** válasza:
62%

8

Nem te vagy megkövezve, én lettem 0% pedig szerintem semmi rosszat nem írtam,próbálok segíteni,nem vagyok durva és tudom,ovis szint,de úgy felb.asz ez a lepontozás,hogy inkább átmegyek parasztba..

2022. jún. 13. 12:50
 13/22 A kérdező kommentje:
Akkor én is jól gondoltam hogy vizet adok neki helyette. Nem issza max csak egy két kortyot. De az én esetemben kezdhetem a éjszakai szopikkal? Most is csak egyszer adtam neki, ma pedig már úgy tervezem hogy egyáltalán nem fogok. Csak bírjam energiával 😅
2022. jún. 13. 12:56
 14/22 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem még kicsi hozzá, de te tudod. A lányom 15 hónapos koráig szopott. Akkor azért szokott le, mert terhes lettem, és nem ízlett neki a tej. Az igaz, hogy éjszaka már nem kelt fel enni, de ha valamiért mégis felébredt, beteg volt, fájt a foga, nekem egy áldás volt a cici. Igaz, én fekve szoptattam, betettem magam mellé az ágyba, és együtt aludtunk tovább. Ha nem tettem mellre ment órákig a nyünyörgés. Én ülve nem is tudtam volna szoptatni, féltem, hogy elalszom, és leejtem a gyereket. A védőnő mondta is nekem ezerrel, hogy így nem lehet szoptatni blabla. De, lehet, nekem sikerült.

A fiam viszont kb. óránként kelt, úgyhogy őt úgy szoktattuk le az éjszakai ciciről, hogyha felébredt, az apja ment be hozzá. Nála nincs cici. Nappal egyébként majdnem 2 éves koráig kérte, akkor lett elegem, hogy most már fejezzük be, de nála nagyon nem volt egyszerű.

Elmentünk nyaralni, s teljesen idegen helyen, más napirenddel valahogy szerencsére elfelejtette kérni.

2022. jún. 13. 12:56
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Cumit az enyémek nem is fogadták el. Vagyis a lányom 5 hetes korában kiköpte többet sem kellett, ő még a cumisüveget elfogadta. A fiam 1 évesen köpte ki a cumit, és nem is volt hajlandó elfogadni soha többet. Cumisüveget sem, ő csak pohárból ivott.
2022. jún. 13. 13:00
 16/22 A kérdező kommentje:
Én alapból 1 éves koráig terveztem szoptatni, aug végén tölti. Mi is megyünk most nyaralni júliusban és addigra már legalább odáig el szeretnék jutni hogy este már ne kérje és remélve ezáltal már nem ébred annyiszor. A max 2x keléssel még kiegyeznék és nappal is csak akkor kelljen megszoptatni ha nem eszik annyit egy étkezésnél. Szerencsére azt veszem észre hogy egyre többet eszik.
2022. jún. 13. 13:02
 17/22 A kérdező kommentje:
Az én fiam max az első 3 hétben fogadta el a cumit és akkor is csak a babakocsiban használtuk ha elkezdett sírni. Ma már csak rágja, játszik vele. Sima cumisuveget tőlem is csak 1-2x fogadta el. Szerencsére abból a gumi végű csőrös pohárból már szépen iszik és a vizet is szépen megissza, mással nem is itatom.
2022. jún. 13. 13:05
 18/22 anonim ***** válasza:
51%
15 hónapos volt, amikor egyre gyakrabban ebredt, már szinte orankent és kb 20 mp-ig cicizett, majd aludt tovább, szóval úgy éreztem, hogy már csak megszokás.. Megpróbáltam hogy este tejitalt kap, nem akartam feltétlen levalasztani, csak kicsit többet aludni, és 1-2 hét alatt magatol elkezdett nem ébredni éjjel :D
2022. jún. 13. 14:00
 19/22 A kérdező kommentje:
Hu azért húzós 1-2 hét lehetett 😃 nálam is ez a helyzet. Felsir de ki se nyitja a szemét és cicizik egy két korty erejéig. Van hogy óránként.. szóval úgy érzem nekem is lépni kell
2022. jún. 13. 14:14
 20/22 anonim ***** válasza:
Kb 10 hónapos volt a kisfiam mikor elhagytam éjjel. Volt pár olyan éjszaka mikor reggelig aludt, gondoltam akkor máskor is ki kell bírnia reggelig. Aztán mikor ébredt, nem adtam neki cicit, csak odatettem magam mellé, összebújtunk és szépen vissza is aludt. Viszont inkább csak a közelségem kellett neki, nem a kaja. Én semmit nem adnék helyette, mert akkor ugyanúgy kelni fog. Éjszaka nem kell inni.
2022. jún. 13. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!