Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet az anyatej tulságosan...

Lehet az anyatej tulságosan vizes?

Figyelt kérdés

3 hete született meg a kislányom 3500 gm-al és 51 cm-el (első gyermek) a szoptatással első napokban gondok voltak, amíg elsajátította a teknikát.

Mivel sokszor bealszik cicizés közben fejni szoktam a mellem és az egyik ismerősöm azt mondta hogy nagyon "vizes"a tejem. Kikértem mások véleményét is és sokan ajánlották, hogy tápszereztessem a babát mert, "a tejem nem táplálós és így éhezik"

Nagyon sok tejem van én nem szeretném tápszereztetni.

A gyerekorvos szerint a tejemnek semmi baja.

2022. máj. 4. 05:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass az ösztöneidre és a gyermekorvosra. Ha nincs gond, gyarapszik a gyerek súlya, akkor ne add fel a szoptatás lehetőségét.
2022. máj. 4. 05:53
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Nincs vizes meg nem tápláló tej. Pláne nem lehet ránézésre megállapítani. Az anyatej pont olyan amilyenre a babának szüksége van. El ne kezd tápszeretni emiatt ha egyszer olyan sok tejed van.
2022. máj. 4. 06:35
 3/16 anonim ***** válasza:
93%

Anyukámnak is azt mondták, mikor a nővérem 3 hónapos volt, vékony alkat, hogy vizes a teje. A szomszéd öreg nyugdijazott nővér mondta. Biztosan igaza van alapon, inkább adott neki egyebet.... Szerencsére nálam csak fél évesen tudta megnézni, hogy milyen a teje. Érdekes az én gyerekeim is vékony alkatok, csak én már nem hallgattam ilyen tanácsokra, mert a tejem olyan, amilyennek lennie kell. A gyerekeim egészségesek, csupán csak vékony alkatok. Hosszan is tudtam nekik biztosítani az anyatejet.

Csókoltatom az ilyen ismerősöket. Nem elég, hogy friss anyuka vagy és minden el tud bizonytalanítani, még jönnek ezekkel a megalapozatlan idiótaságokkal.

2022. máj. 4. 06:49
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

🙉🙉🙉 Ne hallgass rájuk. Azt hittem, ilyen hulyesegeket régen mondtak csak (szegény anyósomnak is ezt mondták, hogy túl vizes, nem tápláló a teje).

Na szóval, ilyen nincs, hogy nem elég tápláló az anyatej, meg túl vizes meg stb. Bármilyen színe is lehet, akár kékes, zöldes is. Mindent tartalmaz, amire a babának szüksége van. Nincs olyan, hogy nem elég tápláló anyatej.

2022. máj. 4. 06:53
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem létezik ilyen.

A baba igényeinek megfelelő termelődik.

Mondjuk napközben hígabb este/ éjjel zsírosabb.

Fejés teljesen szükségtelen, magadat szivatod vele, ha nem leadni akarod.

Bealszik, akkor bealszik..

Ha nem gyarapodna rendesen, vagy hamar ébredne ilyenkor, akkor én picit meg szoktam cirógatni az állát, orra alatt, amikor pilled be, hogy oicit többet egyen.

Nálunk egy ideig pocit hamar abbahagyta, sok elejét kevesebb hátsótejet szívott ( zöld széklet), de amikor abbahagytam a fejést, ez az arány is jobban beállt.

(De a gyarapodása ekkor is jó volt)

[link] -n tájékozódj!

[link]

2022. máj. 4. 06:56
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg olvass utána, elavult városi legenda ez a nem elég tápláló tej. Még az éhező anyák teje is tápláló, mert akkor meg tőled vonja el a szervezeted (ezért érdemes szedni vitaminokat). Hallgass a gyerekorvosra, na meg a gyerekedre.
2022. máj. 4. 07:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Istenem. Minek az embernek ellenség, ha ilyen ismerősei vannak?!

Csurdig vagy tejjel és inkább tápszerezd 🤦‍♀️

Ha gyarapodik a sulya. Van elég pisis-kakis pelus naponta, akkor az ég világon semmi baj nincs.

Az első 3 hónapban folyamat bealszanak a babák kaja közben. Tök termeszetes.

Én inkább kerülném az ilyen jó tanácsot osztó ismerősöket. Csak magad stresszeled vele.

2022. máj. 4. 08:10
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is sokszor bealudna. Evés közben óvatosan “piszkálgatom”, akkor elkezd enni. De ha nem sikerül ébre tartanom, akkor csak annyi történik, hogy hamarabb éhes lesz. Akkor meg sűrűbben eszik.

De ha ennyi tejed van, nehogy tápszerezd! Ahogy növekszik/erősödik a baba, egyre többet tud majd enni egyszerre.

2022. máj. 4. 08:12
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekorvosod 20+ ebig tanult mire szakvizsgat szerzett, de hallgass nyugodtan az ismerosokre…. Ja nem!!!

Nem bantasbol, de ha mar egy ilyen kerdesben is megkerdojelezed a szaktudasat meg a hozzaerteset, akkor mi lesz pl betegseg eseten? Ha nem tudsz benne valami miatt megbizni akkor meg most keress meg valaki mast, akinek a szakvelemenyeben bizol, mert kesobb ebbol gond lehet. Ha meg bizol a szaktudasaban akkor meg minek hallgatsz meg holyesegeket?

2022. máj. 4. 08:19
 10/16 A kérdező kommentje:
#9-es, nem kérdőjelezem meg a egy orvos szaktudását. A kislányomat csak anyatejjel fogom táplálni egészen 6 hónapos koráig és addig cicizhet, ameddig csak ő szeretne. Igen, elgondolkodtam rajta és elbizonytalanodtam, mivel már kb a 7. Ember azt mondja, hogy a kicsi azért sír mert éhes nem tápláló a tejem. És utána hívtan fel a gyerekorvosát. Hasfájós a kisbabám ezért sírt :( Sajnos odáig jutottam, hogy látogatot se fogadok mert nagyon sok az "okos' ember aki mindent jobban tud egy orvosnál. Ott telt be a pohár, hogy az egyik "kedves" ismerősöm hozott magával 1 doboz tápszert és ajánlotta, hogy vigyem a kicsit kivizsgálásra mert nem egészséges, hogy ennyit sír..
2022. máj. 5. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!