Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért fáj a szoptatás, ha...

Miért fáj a szoptatás, ha nincs is kisebesedve a mellbimbó?

Figyelt kérdés

4 hete szültem, kezdettől fogva szoptatok, emellett fejnem is kell, mert nagyon sok tej termelődik, és a baba sokszor nem tudja elkezdeni a szopizást, ha nem fejek le előtte egy keveset.

Az a problémám, hogy hiába próbálok többféle pózt, nagyon érzékenyek a mellbimbóim, és fáj ahogy a baba szopizza. Akkor is lehet helytelen a mellre tétel, ha semmilyen sérülés nem látszik a mellbimbóimon és a környékükön? Elvileg a teljes mellbimbó és a bimbóudvar egy része is a baba szájában van pedig. Lehet ez még mindig a kezdeti érzékenység, ami majd elmúlik, vagy valamit rosszul csinálok? Segítsetek légyszi!

2010. szept. 15. 19:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem is rettenetesen fajt a szoptatas, gondoltam nem lehetek annyira bena, hogy csak nekem nem megy.10 hetes volt a picim mikor elvittem a ful orr gegeszetre. Kiderult hogy le van nove a nyelve. pillanatok alatt felcsiptek es mar aznap este vidaman szopiztunk. Ma 7 honapos es meg mindig vigan szopizunk. Nezesd meg, 1 probalkozast meger. Jo babazast!
2010. szept. 15. 22:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem is az jutott az eszembe, mint az előzőnek. Nézesd meg valaki hozzáértő!vel, nincs e valami kis anatómiai "elváltozás" a baba szájában. Lehet egy kicsit lenőtt nyelv, gótikus szájpad, enyhén csapott áll ijesmik. Mivel a gyarapodásáról nem írsz, hogy kevés lenne, nagyobb eltérés biztosan nincs.

[link]

Bár itt a sebes mellbimbóról írnak, azért nem árt elolvasni, mitől lehet fájdalmas a szoptatás!

Mielőbbi örömteli szopisélményeket kívánok!

2010. szept. 16. 05:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Hú, az utolsó mondatom elég kétértelműre sikeredett. Bocsi XD
2010. szept. 16. 05:50
 14/14 A kérdező kommentje:

Szerencsére már rendben vagyunk, de ehhez át kellett állnom fejés+cumisüvegből etetésre pár napra, mert már nem bírtam a szoptatást. Ez alatt a néhány nap alatt én is és a melleim is regenerálódtak, és kis idő elteltével újra megpróbáltam a szoptatást mindenféle negatív gondolat nélkül. A babám is és én is nyugodtak voltunk, így egyre több etetésnél álltunk vissza cumisüvegről ciciből etetésre. Most már minden etetés ciciből történik, és mindketten ügyesek vagyunk! Nem sebesedik a mellbimbóm, és nem is fáj a szoptatás, külön élmény az édes kis arcát látni evés után, ahogy mosolyog anyára. :))) És ha minden jól megy, még tejadó anyuka is lehetek, már csak a vizsgálatok eredményeire várok.

Köszönök szépen minden tanácsot!!

2010. okt. 22. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!