Miért fáj a szoptatás, ha nincs is kisebesedve a mellbimbó?
4 hete szültem, kezdettől fogva szoptatok, emellett fejnem is kell, mert nagyon sok tej termelődik, és a baba sokszor nem tudja elkezdeni a szopizást, ha nem fejek le előtte egy keveset.
Az a problémám, hogy hiába próbálok többféle pózt, nagyon érzékenyek a mellbimbóim, és fáj ahogy a baba szopizza. Akkor is lehet helytelen a mellre tétel, ha semmilyen sérülés nem látszik a mellbimbóimon és a környékükön? Elvileg a teljes mellbimbó és a bimbóudvar egy része is a baba szájában van pedig. Lehet ez még mindig a kezdeti érzékenység, ami majd elmúlik, vagy valamit rosszul csinálok? Segítsetek légyszi!
Nekem is az jutott az eszembe, mint az előzőnek. Nézesd meg valaki hozzáértő!vel, nincs e valami kis anatómiai "elváltozás" a baba szájában. Lehet egy kicsit lenőtt nyelv, gótikus szájpad, enyhén csapott áll ijesmik. Mivel a gyarapodásáról nem írsz, hogy kevés lenne, nagyobb eltérés biztosan nincs.
Bár itt a sebes mellbimbóról írnak, azért nem árt elolvasni, mitől lehet fájdalmas a szoptatás!
Mielőbbi örömteli szopisélményeket kívánok!
Szerencsére már rendben vagyunk, de ehhez át kellett állnom fejés+cumisüvegből etetésre pár napra, mert már nem bírtam a szoptatást. Ez alatt a néhány nap alatt én is és a melleim is regenerálódtak, és kis idő elteltével újra megpróbáltam a szoptatást mindenféle negatív gondolat nélkül. A babám is és én is nyugodtak voltunk, így egyre több etetésnél álltunk vissza cumisüvegről ciciből etetésre. Most már minden etetés ciciből történik, és mindketten ügyesek vagyunk! Nem sebesedik a mellbimbóm, és nem is fáj a szoptatás, külön élmény az édes kis arcát látni evés után, ahogy mosolyog anyára. :))) És ha minden jól megy, még tejadó anyuka is lehetek, már csak a vizsgálatok eredményeire várok.
Köszönök szépen minden tanácsot!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!