Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem fog így elapadni a tejem?...

Nem fog így elapadni a tejem? Havi 3nap kell suliba mennem,8tól-17óráig.

Figyelt kérdés
Viszek mellszívót, szünetben elbújok fejni, és mivel helyben van, a nagyobb szünetben a párom elhozza a babát és ott meg tudnám szoptatni. De azért ez így kevés, nem? Szedem a homeós bogyokat, kétféle teát iszok, na meg alkoholmentes sört is, hogy legyen tej, de ha nincs szoptatás, akkor el fog fogyni, nem?Tudnátok valami biztatót mondani?
2010. szept. 14. 09:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha így csinálod nem apad el! Ne aggódj túlságosan, az jobban apaszt...

Én havonta 2x megyek ügyeket intézni és a szoptatási időben tápit kap a babám, mégsem apad a tejem. Kitartás!!

2010. szept. 14. 10:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Fejd le otthon és a párod is meg tudja etetni cumisüvegböl. Az nem jó? A fejés is stimulálja a tejtermelést:)

1 hetes kislány anyukája

2010. szept. 14. 10:13
 3/5 xStefix ***** válasza:

Én is hasonló cipőben járok, csak az én lányom 2,5 éves és én 4 napra úgy tűnök el, hogy 200 km-re vagyok tőle.

Szerintem jó, amit leírtál. Mindig törekedj arra, hogy amikor csak lehet, szoptasd őt, illetve, ha nem, akkor pedig rendszeres időközönként fejj. A lefejtet viszont lehetőleg NE ÜVEGBŐL add neki, akkor se, ha nagyobb (nem írtad, mennyi idős). Nem kell felesleges kockázatot vállalni egy cumizavarért...

Azzal viszont számolj, hogy lehet, hogy ezeken a napokon (ill. közvetlenül utána) picit visszaesik a tejed, de ez nem szükségszerű. Ha mégis csökkenne picit, akkor néhány napig többször/többet kell majd szoptatnod és újra vissza fog állni a rend. Minél tovább szoptatsz (hónapokban), a tested annál rugalmasabban fogja kezelni ezeket a "kilengéseket", annál jobban alkalmazkodik a szopis szokásokhoz.

És szintén fontos még az is, hogy megnyugodj, mert minden rendben lesz így! :)

2010. szept. 14. 13:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget, bízok benne,hogy ez a pár délelőtt-délután tényleg nem lesz katasztrófa. (egyébként 8 hetes, és szerencsére napközben van,hogy 5órát is alszik egyben...persze, így éjszaka van lehetőségem "minél gyakrabban szoptatni", mert folyton fent van, és csak cicin nyugszik meg.

Köszönöm mégegyszer, szép napot, jó babázást Nektek!

2010. szept. 14. 16:26
 5/5 anonim ***** válasza:
ne aggódj, ha csak fejnél, nem tennéd mellre, akkor is lenne tejed, csak talán kevesebb. De így, hogy többnyire szoptatod, néha fejed, biztos, hogy nem lesz probléma.
2010. szept. 15. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!