Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » El tud fogyni az anyatej, ha...

El tud fogyni az anyatej, ha már egy éve szoptatom?

Figyelt kérdés
Nem rég volt beteg a gyermekem, illetve a fogzás is bezavart. Most voltunk éves státusz vizsgálaton. Doktornő szerint kicsit több szénhidrátot próbáljak adni neki, mert csak 110 grammot hízott. Soha nem volt az a húsgolyó baba, de korán is kezdett mozogni. 11 hónapos kora óta egyedül megy. Most fiú létére 76cm és 8600 gramm. Fiú babaként sem született nagy súllyal-3110 gramm volt 48 centi. Orvos szerint jól táplálom amúgy, változatosan mindentől függetlenül. Szerintetek van olyan hogy elfogy az anyatej, vagy már nem elégíti ki teljesen a gyerek igényeit egy év szoptatás után? Amúgy minden étkezést pépekkel és szilárd ételekkel kezdünk, aztán ha nem kér többet utána próbálom cicire tenni aztán vagy kell vagy nem, változó.
2022. márc. 1. 11:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A tej is lehet kevesebb, az igény is egyre nagyobb. De hát ezért táplálsz hozzá. Szóval én nem a tejben keresném a hibát, a hozzátáplálást kell átbeszélnetek: kell-e változtatni vagy csak ilyen alkat a babád?
2022. márc. 1. 11:40
 2/7 A kérdező kommentje:
Védőnő és orvos szerint ilyen alkat, illetve a sok mozgás nála, mondták lehet próbálkozni kiegészítésképen Sinlac kásával így a tejpépek mellé. Több banán,rizs vagy bármi köret. Igazából ennivalót is annyit adok, amíg el nem fordítja a fejét, nem erőltetem, elvégre ő érzi mi az az adag ami kell neki. Akkor a tejen felesleges aggódnom. Köszönöm a válaszod. :)
2022. márc. 1. 11:49
 3/7 A kérdező kommentje:

Amúgy a napi étkezése:

Reggel általában még csak tej, mert vissza is alszik.

10 órai: zab, friss gyümölccsel esetleg kis fahéjat rakok bele

Ebéd: különböző húsok, enyhén zöldfűszerezve,fokhagymásan stb, köret párolt zöldségek mindig plusz vagy rizs, vagy kuszkusz,bulgur vagy burgonya.

Hetente eszik 1-2 nap halat, 1xminimum májat, többi nap ugye húsok.

Hetente egyszer kap sóskát vagy spenótot. Eszik már tojást, tejtermékeket.

Uzsonna: vagy gyümölcsjoghurt, keksz, banán,turókrém friss gyümölccsel

Vacsi:tejpép vagy ebédből ha maradt

Nasizni szoktam adni neki néha ilyen sótlan baba kukacot, néha mini croassant, kindertejszeletet, dörmi kismackót vagy túrórudit.

Palacsintát is evett már, rántottát pl sóska,vagy spenót főzelékhez. Néha halrudacskát, rántotthúst. Múltkor evett töltött paprikát csak paprika nélkül, semmi baja nem volt.

Nem tudom ezeken kívül mit és hogyan tudnék változtatni. :/

2022. márc. 1. 11:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon jó, változatos táplálás. Kap anyatejet is, mindent megkap, hogy nőjön. Majd megindul! :)
2022. márc. 1. 12:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy éves kor körül stagnal kicsit a súly, hiszen a mozgasfejlodes sokat változik. Gondolom egész nap jön-megy. Én nem valtoztatnék semmit, ez így nagyon jó, bár én ennyi idősen már nem főztem neki külön. Azt ette amit mi. Kisfiamnak volt 3 olyan hónapja 1 éves kor körül, mikor semmit nem hízott, de előtte viszont sokat, így kiegyenlítődött.
2022. márc. 1. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
5 vagyok, most látom, hogy beteg is volt, az is számít.
2022. márc. 1. 14:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a seegítségeteket! ☺️
2022. márc. 1. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!