Csak szerintem taszító, hogy egy lassan 3 éves gyereket szoptatja az anyja?
Engem is mindig taszított a gondolata, hogy egy járó gyermeket még szoptatnak, valahogy nagyon furcsa, talán, mert egy átlag ember nincs hozzászokva, hiszen jó esetben nem is lát ilyet. Sajnos odáig nem jutottam, hogy a saját gyermekemen megtapasztaljam azt, hogy esetleg a végtelenségig tudnám e szoptatni, mert nem sikerült csak két és fél hónapig...
Én megértem, hogy van akit taszít a dolog, de ezért megszólni egy anyát nagyon nem szép. Ezzel nem árt a gyereknek innentől max a szemünknek fájó :) Én emelem kalapom azok előtt, akik ezt szívből képesek is csinálni, mert attól független, hogy anya és gyermeke között ez egy nagy kötelék, még nem egy kényelmes állapot. Engem hónapokig gyötört, hogy nem tudtam tovább szoptatni...el tudom képzelni milyen öröm lehet, hogy van akinek ez sokáig sikerül, akkor is, ha továbbra is furcsa egy kisgyermek szoptatása.
Regen engem is taszitott, aztan lett egy etelerzekeny gyerekem, aki sokat volt beteg, szarul aludt, mandulamutetre is vartunk. El akartam valasztani 2 eves koraban, az orvos azt tanacsolta, varjam meg vele a mutetet, mert sokat segithet neki utana. Igy aztan a mutet utan 1 hettel valasztottam el, majdnem 3 eves volt akkor. Nem tudhatod, mi van a hatterben, miert dontott igy az anya, nyilvan nekik igy jo.
A terhesseg nem indok a szoptatas befejezesere a legtobb esetben.
Engem is undorít. Sok ilyen családot ismerek, ahol 3 évig ment a cici. A gyerek akkor már jár, beszél, eszik mindent, lassan oviba megy. Nekem gusztustalan. Mindkét gyerekemet egy olyan 1-1,5 évig szoptattam.
De olyat is ismerek, ahol a 3 éves szopta az egyik mellett, a csecsemő meg a másikat és ott állták körbe, hogy jajj milyen cuki, mehet a fotó, videó.
13-as vagyok.
14#
Én elfogadom, mert nem szólhatok bele, jogos. De attól még leírhatom, hogy undorít. Mert én meg ezt gondolom. Attól ők még úgy szoptatnak, ahogy akarnak.
Engem nem zavar. Èn 4 èves koràig szoptattam a gyerekem. Kb. 2 ès fèl èves koràban kapott utoljàra nyilvànosan. Fàradt volt, ès fejjel összeütközött egy baràtjàval a jàtszòhàzban. Akkor avval lehetett megnyugtatni. Kisebb koràban gyakran etettem jàtszohàzban is, mert fix volt, hogy mikor megy a buszunk haza, de addigra nagyon kifàradt. 3 èves kora körül ùgy jött ki rajta egy betegsèg, hogy egy napig kb. àllandòan cicin lògott. Akikkel aznap talàlkoztunk (hàzon belül), azoknak annyi maradthatott meg , hogy a 3 èves gyerek àllandòan mellen lòg. Szerencsère kb.ennyivel megùszta a betegsèget, a kis haverjai meg làzasak lettek , borzasztò kiütèseik voltak.
Ha egy totyogò, vagy annàl nagyobb gyerek nyilvànosan szopik, annak àltalàban oka van. Ne ìtèlj, mert semmi közöd hozzà.
Milyen jó, hogy a magadfajták véleménye senkit sem érdekel. Tudod, aki rendben van saját magával, az nem a másik háza táján leskelődik, hanem magával foglalkozik.
Ráadásul még az is lejött a kérdésedből, hogy azt sem tudod mit beszélsz, mivel a terhesség alatti szoptatás egyáltalán nem ellenjavallt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!