Hormonális gyógyszer hatással van a szoptatásra?
Jelenleg 28 hetes terhes vagyok, szeretném majd legalább fél éves koráig szoptatni a babát, ha lehetséges, de olyan betegségem van, amire hormonális gyógyszert kell szedni. Az orvosom azt mondta ő azt javasolja a szülést követő 6 hetes kontroll után kezdjem is el újra szedni a gyógyszert. Utána fogok tudni szoptatni?
Tudom hogy a dokit érdemes megkérdezni, meg is fogom vele beszélni, csak tapasztalatokra vagyok kíváncsi, aki esetleg volt ilyen helyzetben.
Mégis milyen hormonális gyógyszer?
Fogamzásgátlo pl?
Milyen gyógyszer?
Így, hogy nem írod le, nem tudunk róla semmit. Van olyan, amit lehet, de van olyan is, amit ellenjavalt, túl kevés az info.
4 hónapja szültem, en szedek fogamzásgátlot.
Vannak olyanok, amiket szoptatas alatt lehet
Csak hozzáteszem, ezek joval szarabbak, mint amit szülés elött szedtem.
1#
Endometriózissal más esélyed nincs csak a fogamzásgátló.
Már ha szeretnél még gyereket, nem szeretnéd hogy ha eddig nem is voltak később szörnyű fájdalmaid legyenek, nem szeretnéd hogy 2-3 évente műtsenek és hosszú távon szeretnéd megtartani a méhed és a petefeszkeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!