Sűrű szoptatás 2 éves tesó mellett, működhet?
Nemsokára itt a 2. baba, sajnos császármetszéssel és nagyon félek, hogy nehezen indul majd be a tej és nem tudom mit fog szólni a "nagy" a gyakori szoptatásokhoz.
Annak idején az első hetekben ő is sokszor 2 óránként szopizottés csak később kezdte el magának "ritkítani" bár tudom, hogy minden gyerek más :)
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a 2 évesek, mennyire tolerálják az állandóan anyám lógó tesót?
Az oké, hogy bevonom őt mindenbe, pelenkázás, fürdetés stb, na de a szoptatásba?! Jól jönne egy-két jó tanács, mert nagyon pánikolok (bár itthon titkolom:) ) !
Igaz,én már elég régen szültem,de talán hasznát veszed a tapasztalatomnak.
Nem szoptattam 2-2,5 óránál sűrűbben,és már 1,5 hónaposan leszoktattam az éjszakai szopiról. Így az éjszakáink is elég nyugodtan teltek ( egy szobában aludtak mindketten),és a pici sem lett hasfájós. Az ő gyomrának is kell a tej feldolgozásához idő!
Amikor pelenkáztam,ott állt mellettem,megfoghatta-puszilhatta a lábacskáit stb. Ilyenkor mindig arról beszélgettünk,hogy ő is ilyen pici baba volt,milyen jó,hogy ő már nagykislány és ilyen sokat tud segíteni,stb. Vagy szopikor,hogy a tesó még nem tud mást enni,mert megfájdulna a hasa. De ha sokat szopik,akkor nem sokára nagy lesz ő is,és tudnak együtt játszani. Már 3,5-4 hónaposan megkezdtem a hozzátáplálást. Mindig annyi almát reszeltem le a babának kekksszel,hogy a "maradékból" a nagyobbnak is jusson. Ugyanígy a későbbi ételekkel is.
Soha nem "haragudott" a kicsire. Sőt,ha sírt,akkor a nagyobb beszélt neki,hogy mindjárt jön anyuci,tisztába tesz stb . Vagy éppen jött szólni,hogy sír a Tesó.
Ne pánikolj,nem lesz semmi baj,ha a nagyobb nincsen elkényeztetve.
Jó szülést kívánok neked!
Az előzővel csak annyiban értek egyet, hogy érdemes bevonni a nagytesót is a kicsi körüli teendőkbe - de ezt te is tudod, írtad. Az összes többi (szopi széthúzás, éjszakai szopiról leszoktatás (ójaj), korai hozzátáplálás) viszont teljesen szembemegy a szakmai ajánlásokkal és részben elterjedt tévhiteken alapszik. Egyáltalán nem támogatja a hosszabb távú szoptatást vagy egyáltalán a szopi időleges fenntartását sem. :(
Én még csak egygyerekes vagyok, de utánakérdezek a tanácsadóknál, hogy hol találok neked a témához hasznos linkeket. Biztos van, csak most nem rémlik és nincs időm kikeresni... (Egyébként engem is érdekelni fog majd a téma.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!