10 hetes kisfiam 2-3 napja nagyon keveset eszik. 7-10 perc és utána csak vigyorog és gőgicsél. Ha mégis megpróbálom a szájába adni a cicit, akkor tiltakozik. Nem is aggasztana a dolog, ha eleget enne. De a mérések szerint 40-100 grammokat szopizik csak. Ez szerintem nagyon kevés egy 6300grammos babának. Napi 5x eszik, plusz éjszaka 1x. Éjjel valamivel többet. Eddig mind a két mellemből evett és átlag 130-at, de volt hogy 180-at is. Nagyon aggaszt a dolog. Félek, hogy le fog fogyni és legyengül. Mit tegyek? Nagyon kétségbe vagyok esve. Így a tejem is elfog apadni, nem?
2010. szept. 9. 18:50
1/9 anonim válasza:
Tudom, hogy nagyon nehéz, de ha egyébként jókedvű, érdeklődő, eleget alszik...akkor ne méricskéld egy pár napig. Hidd el, hogy jelezni fog, ha nem elég neki amennyit eszik. Én is a sok méregetéssel idegeltem magamat (és a férjemet!:)) ebben az időszakban. Nem mindig egyforma az étvágya a babának. Próbáld meg igény szerint szoptatni és annyit adni neki, amennyit elfogad. (Az én babám egy pár hétig alig evett, ordított a cicimen. Vittük orvoshoz, méregettem...aztán egyik napról a másikra abbahagyta. Mai napig nem tudjuk mi volt a baj:(() Most 7.5 hós a kicsim és 8240 gramm:))
2010. szept. 9. 19:02
2/9 anonim válasza:
A legjobb amit tehetsz,hogy nem méricskéled egyfolytában a babádat.Dugd el a mérleget,picikéd pontosan tudja mennyi tejre van szüksége.Jókedvű?Kiegyensúlyozott?Mosolygós?Kezd kinőni pár ruhát?Akkor nyugodj meg,minden oké:)))
3 gyerekes
2010. szept. 9. 19:02
3/9 anonim válasza:
Először is nyugodj meg és rakd el a mérleget!!! :D A tej összetétele változik a baba igényeinek megfelelően, beáll a kereslet-kínálat, valamint a baba is egyre ügyesebben, ezáltal egyre kevesebb ideig szopik. Várj egy hetet és akkor mérd meg. Akkor kiderül, hogy tényleg megállt-e a súlygyarapodása, esetleg fogyott-e. De szerintem nem fog, hanem majd látod, hogy milyen szépen gyarapszik. :) Ha a babád jókedvű, kiegyensúlyozott, nem sír szopi után, hogy még éhes lenne, akkor valószínűleg nincs semmi gond! Ettől a tejed nem fog elapadni, igazodik a kisbabádhoz! Én csak hetente mértem a babám a védőnőnél, mivel nem láttam rajta, hogy éhezne. A ruhát szemmel láthatóan nőtte ki. Szóval nyugi, nem lesz semmi baj, 1 hét alatt nem fog legyengülni sem a babád, csak te kapsz idegbajt! :D
2010. szept. 9. 19:06
4/9 anonim válasza:
A legfontosabb információk lemaradtak: van pisije rendesen? Gyarapodik a súlya?
2010. szept. 9. 20:34
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az igazság az, hogy nem tudom elhinni, hogy ennyi elég neki. Valamint, hogy egyik napról a másikra ennyire megváltznak az evési szokásai. Végülis nem sír evés után, meg elég élénk és jókedélyű. Talán kicsit nyűgösebb, mint eddig, de azt arra fogom, hogy kedden kapott oltást. A Napi pisis és kakis pelus is megvan. Akkor ne aggódjak?
2010. szept. 9. 20:50
6/9 anonim válasza:
Szerintem fölöslegesen aggódsz, ha fogyna az más kérdés lenne.
Teljesen mindegy, hogy az egyes szoptatások alkalmával mennyit eszik, a lényeg, hogy fejlődjön. Ne a szopikat mérd, hanem esténként a pucér súlyát, azon szépen látni fogod, hogy minden okés!
2010. szept. 9. 21:14
7/9 anonim válasza:
Ne aggódj! Az én lányom soha nem evett 120g-nál többet, és köszöni szépen jól van. 9 hónapos és még szopik.
2010. szept. 9. 22:46
8/9 anonim válasza:
Ha van kakis-pisis pelus akkor minden rendben van, most ilyen az étvágya, és talán táplálóbb a tejed ezért elég belőle kevesebb is neki.
DE: ha evett, utána fejd ki ami még van, akkor nem fog elapadni. Fagyaszd le, vagy add le a védőnői szolgálaton ott nagyon fognak neki örülni.
A kereslet-kínálat elvvel vigyázni kell mert nem mindenkinél igaz, eléggé szervezet-függő. Szóval figyeld a babád pelusát és ne méregess, viszont fejni, fejni, fejni! :)
Jó babázást!
2010. szept. 9. 22:54
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszsönöm a válaszokat!Remélem minnél hamarabb megoldódik ez a dolog. Sajnos nagyon aggódó anyuka vagyok, és lehet, hogy tényleg túlaggódom az egészet. De sajnos a sor s már elvette egy gyermekemet, így ezt a kis kincset már nagyon féltem. Megpróbálom megfogadni a tanácsokat. Köszönöm mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!