Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baj, ha sugárba kijött az...

Baj, ha sugárba kijött az anyatej a kislányomból?

Figyelt kérdés
Három hetes a babám.Eddíg még nem fordúlt elő ilyesmi.Eleg sokat buki viszont.Szinte mindíg mohón eszik,lehet,hogy ez az oka a hányásnak??
2008. dec. 14. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
ha eleget hízik,jókedvű valószínűleg nincs okod aggodalomra. ha viszont nyűgös,nem hízik legalább 120-150 grammot hetente,akkor nézesd meg a babádat,hogy mi lehet az ok. Addig is,evés közben is büfiztesd jó sokat (szaktísd meg a szoptatást sokszor és büfizzetek) - jó az infacol és az espumisan L is segíti a böfögést.
2008. dec. 14. 14:54
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Bajnak baj, valamilyen szinten! Védőnőnek orvosnak mindenképpen említsd, mert lehet belőle reflux is! a kiságyában fejrésznél emeld meg kicsit a matracot(tegyél alá párnát, vagy összehajtott törölközőt-a matrac alá!)

Ez is segíthet! De a dokinak mindenképpen mondd! Fő az óvatosság!

2008. dec. 14. 15:06
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Szia! z én kislányom holnap lesz 6 hetes, de születésétől kezdve rengeteget bukik, sokszor órisi mennyiséget is, olyankor szó szerint ázunk a tejben. Pedig sokszor büfiztetem és sokáig, gyakran leveszem a ciciről, mert olyan mohón eszik, hogy levegőt is alig vesz közben. Gondolom a Te babád szintén mohóságában néha elfelejt nyelni rendesen és az bukik ki belőle. Ne ijedj meg (bár először én is azt tettem), előbb-utóbb kinövi, de azért érdemes megemlíteni a védőnőnek.
2008. dec. 14. 16:45
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Ne ijjedj meg szerintem is normális.Nekünk is volt ilyen problémánk de egy idő múlva elmúlt.Lehet hogy túleszi magát és így szbadúl meg a feleslegtől.
2008. dec. 14. 16:55
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

szia!!

mi is 3 hetesek vagyunk és már 2x fordult elő ilyesmi.nagyon megilyedtem, de azt mondták, ha nem napi rendszerességgel jön, akkor nem baj. néha így "üríti" ki a kis szervezetét. ne aggódj!!

2008. dec. 14. 17:43
 6/8 anonim ***** válasza:
87%
a lányom most 1 év 4 hónapos kb amikor akkora volt mint a Tied akkor nekünk is kihányta néha sugárban, de ez kb. 1-2 hét volt akkor minden másnap azóta semmi már fog van és eszik szépen mindent. Ha gyarapszik meg nem levert nincs láza nem sír "össze-vissza" akkor nincs baj.
2008. dec. 14. 17:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
szia! Az én kislányom 6hetes korában csinált először ilyet. Rettenetesen megijedtem. Azóta szopizás közben is büfiztetem, mert ahogy az előttem szólóknál is, nagyon mohón evett. Viszont így is van amikor sokat bukik. Viszont mind bukás előtt, mind utánna jó nagyokat mosolyog. Valamint 1 hónap alatt 1kg-nál többet hízott. Egy csecsemőgondozó ismerősöm azt mondta, hogy ha ezt rendszeresen csinálja, mondjuk naponta 3szor 4szer, akkor szóljak az orvosnak. De mivel ilyen jól hízik, ne aggódjak.
2008. dec. 14. 18:19
 8/8 anonim ***** válasza:
75%

Szia. Nekem a pici lányom 6 hetesen kezdte el a sugárban hányást. A védőnő és az orvos is azt mondta hogy semmi baja, csak mohón eszik. Aztán 3 hónaposak lettünk, alig hízott addig, de mivel hízogált, azt mondták ilyen alkat, nem hízós. Mivel enni evett, azt mondták normális jelenség a sugárban hányás. Aztán 4 hónaposan kiderült, hogy refluxos a picim. És ami még hideg zuhanyként ért, később kiderítették hogy asztmás is, és nem kicsit. És a két betegség összefüggésben van egymással. Úgyhogy ha nem hagyja abba, szerintem menj el vele te is gasztroenteorológiára, nehogy komolyabb baja legyen. Mi sajnos évek óta gyógyszert szedünk. Remélem nincs komolyabb baj, de ne nyugodj meg hogy hónapokon keresztül normális a hányás a babánál.

Üdv.

2008. dec. 14. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!