Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet, hogy pótlás...

Hogyan lehet, hogy pótlás kell annak aki szoptat?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék senkit megbántani, csak nem értem, hogy miért kell pótlás annak aki szoptat? Ha kevés volt a tejem, többszőr szoptattam, fejtem és rengeteg tejem lett.
2010. szept. 6. 16:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én se értem, veled együtt, kedves kérdező. Fejek, és több lesz. Más viszont fej, bogyózik, teázik, pihen, folyadékot iszik, mindent csinál, és nem lesz több. Nem tudom, miért. Mondjuk egyiknek a háta mögött sem állok, csak magamról tudok beszámolni, hogy tényleg következetesen, szülés után 3. naptól fogva három óránként fejek éjjel-nappal a nemszopizó babámnak. Nem jöttek be azok a riasztgatások sem, hogy aki csak fej, nem szoptat, annak elmegy a teje, mert nekem több lett tőle.

Szóval ha valakinek van erre a jelenségre válasza (azon kívl, hogy több pótlásból kevesebb szopi és kevesebb tej következik), akkor én is kíváncsi lennék rá.

2010. szept. 7. 12:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszadó! Neked teljesen más a helyzeted, mint azoké, akik szoptatás mellett adnak kiegészítésül tápszert. Én kb. 4 óránként szoptatok, így nincs értelme a 3 óránkénti fejésnek, mert nem lehet a kettőt összeegyeztetni. Nem tudok többször szoptatni, mert a babámat nem tudom hamarabb felkelteni (vagy ha mégis, nem eszik rendesen). Annyi tejem nincs, hogy csak azzal jóllakjon. És a fejés sem megy mindenkinek, van, akinek nem indul be a tejleadó reflex a mellszívótól. Az én babám többszörösét ki tudja szopizni annak, amit le tudok fejni.
2010. szept. 7. 22:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Kedves előző! nem kritikának szántam, amit írtam, hanem kérdésnek. Mert tényleg nem értem, hogy lehet egyik nőnek sok teje ugyanattól (gyakori mellretétel, rendszeres fejés), a másiknak meg nem. Az én családomban is ez van most. A sógornőmmel 3 hónap különbséggel szültünk. Neki 2 hónap alatt teljesen elapadt a teje, bármit csinált, nekem meg 2 és fél babára való van, az övét is én táplálom. Megosztjuk egymással a tapasztalatainkat napi szinten, mindent ugyanúgy csináltunk, neki mégsincs teje. Miért?
2010. szept. 7. 23:07
 14/15 anonim ***** válasza:

22.55-ös vagyok.

Nos, az én esetemben felmerült az a gyanú, hogy hormonális oka van. A tejtermelésért a prolaktin nevű hormon felel, amiből nekem a terhesség előtt túl sok volt. Évekig szedtem emiatt gyógyszert, hogy teherbe tudjak esni. Lehet, hogy most az a baj, hogy túl kevés. Emellett pajzsmirigy-alulműködésem is van, azt jelenleg is gyógyszerrel kell kezelni.

De lehet még sok más oka is.

2010. szept. 7. 23:20
 15/15 xStefix ***** válasza:
Utolsónak, szerintem is ezek lehetnek az okok, amiket írtál. A nem megfelelő pajzsmirigyműködés legalábbis mindenképp bekavarhat.
2010. szept. 8. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!