Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet, hogy pótlás...

Hogyan lehet, hogy pótlás kell annak aki szoptat?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék senkit megbántani, csak nem értem, hogy miért kell pótlás annak aki szoptat? Ha kevés volt a tejem, többszőr szoptattam, fejtem és rengeteg tejem lett.
2010. szept. 6. 16:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden szervezet ugyanolyan, van akinek van amennyi van és nem lesz több bármit is tesz. Ezen nincs mit agyalni meg rágódni, ilyen a természet, nem mindenkinek egyformán működik a teste.
2010. szept. 6. 16:28
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert van aki szintén többször cicire teszi a babát és fej is, mindenféle csodaszert kipróbál, még sincs több teje. Mint pl nekem. És ha nem akartam, hogy éhen maradjon a gyerek, bizony tápszer kellett neki.
2010. szept. 6. 16:32
 3/15 anonim ***** válasza:
65%

Mert van aki hiába teszi többször mellre a babát és fej, mégsem lesz több, ilyen baromi egyszerű a válasz a jóindulatú kérdésedre.

Nekem rengeteg tejem volt, barátnőmnek szinte semmi, pedig ugyanúgy csináltunk mindent.

2010. szept. 6. 16:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én sajna a pótlásos táborba tartozom, és ahogy előttem írták, bizony én megpróbáltam mindent. Igény szerint szoptattam, Laktoherb tea, homeós bogyi, plusz fejés, de ha megszakadok sincs több tejem:(

Nagyon örüljön, akinek beindul a teje, nem kellemesek az éjszakai cumisüveg mosások, és a havi plusz kiadásra sem volt szükségünk, a gyerek viszont nem éhezhet!!!

Ha lesz második babánk, ha lehet még jobban fogok igyekezni.

2010. szept. 6. 18:27
 5/15 xStefix ***** válasza:
Vannak olyan anyukák is, akik sajnos nem ismerik meg időben és pontosan a tejtermelés menetét és a szaporítás módjait, így akaratukon kívül rossz szoptatási gyakorlatot alakítanak ki.
2010. szept. 6. 22:36
 6/15 xStefix ***** válasza:
Plusz még a fel nem oldott lelki feszültség és a fogamzásgátló szedése is sokszor okoz szoptatási problémát ill. tejhiányt.
2010. szept. 6. 22:50
 7/15 anonim ***** válasza:

Én 7hetes kora óta kell adjak pótlást a lányomnak,mert kevés volt a tejem.Onnan tudom,h mértem minden szpotatás után.Igény szerint szoptattam,és addig ameddig el nem engedte a cicimet. Így is csak 40-50 milit szopizott 2 ciciből összesen.

Én azt vettem észre,h ha sűrűn tettem mellre a babát,akkor "elfogyott". Ha viszont kihagytam egy szoptatást,(és akkor tápszert adtam)akkor feltöltődött.

Most 13 hetes a lányom és küzdök minden nap,h legyen még tejem,h akár napi 1x is,de tudjak szoptatni. Most 3x kap tápszert egy nap és 3x szopizik. Viszont pont tegnap vettem észre,h már ez is kevés:-( Ja,és persze hetente váltogatom a teát,homeós bogyót,görögszénamagot....)

2010. szept. 6. 23:23
 8/15 xStefix ***** válasza:
Amit pl. az utolsó anyuka leírt, az is részben rossz gyakorlatot takar. A tej nem olyan elvek szerint termelődik, mint ahogyan ő tudja. A tápszeres pótlás pedig sajnos mindig magával hozza a lassabb-gyorsabb apadást. :(
2010. szept. 6. 23:33
 9/15 anonim ***** válasza:

23:23-as vagyok.

Én írtam Neked privit Stefi,úgyhogy remélem javítok a helyzetemen:-) Itt is köszönöm,h válaszoltál!:-)

V.

2010. szept. 7. 09:29
 10/15 A kérdező kommentje:

Sajnálom, ha valakit megbántottam.

Eddig vakul hittem a kereslet-kínálat elvében.

2010. szept. 7. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!