Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Én a házörző vagyok, anyámé...

Én a házörző vagyok, anyámé meg a gyerekem?! Beképzelem vagy ki akarja sajátítani? Mit csináljak vele ha a beszéd nem segít?

Figyelt kérdés

Van egy 10hónapos szép, egészséges kisfiam s anyuékkal élünk (így lett építkezve, nem a nyakán maradtunk). Jól kijövünk de akárhányszor megjelenik valaki látogatóba vagy szomszéd akkor felkapja a gyereket s "áh, épp sétálni viszem" vagy "most etetem majd" mintha csak ő gondoskodna a piciről. Olyan mintha kisajátítná s ő nevelné pedig nem. Ha pedig hétvégente elmennénk a férjemmel akárcsak 1-3órára (ebből fél összesen 1óra a buszút) akkor már körülményeskedik, hogy ő kertbe menne, kutyával lenne, fáradt meg stb. Ha munkából megjön az első neki a pici s folyton vele lenne hiába vagyok ott de ha kimennénk a lakásból akkor már nehézkes a dolog neki.:S Babát nem igen visszük a buszon mert mindig sírógörcsöt kap s tipikusan a "kedves, megértő" fajta emberek utaznak felénk rajta.

Már sikítanék legszívesebben. Ma is 1órára mentünk volna csak el fagyizni s azt mondta oké. Utánna meg 5percre rá, hogy kutyával kertbe menne. Mondom jó maradunk. Ne akkor most kiviszi, mire itt a busz már vigyázni tud babára. Oké, én akkor hajatmosok. Majd elkezd pakolni s nagytakarítást végezni, már mindjárt érkezne a busz mire jó, akkor ő kutyázik s majdjön... én meg vittem magammal inkább a babát, hogy ne legyen neki gond. Megjövünk erre jön, hog mi van babával, el lett volna vele is. :S

2010. szept. 5. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Beszéldd meg vele hogy ha vigyáz rá akkor vigyázzon is rá! Készülj el, öltöztek fel, vidd át hozzá a gyereket és menjetek! Haxmeg azt mondja kutyátok mondd meg neki köszönöm akkor inkább viszem magammal ha nem érsz rá és haggyd ott! Az anyukád, csak megtudod vele beszélni!
2010. szept. 5. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem is próbálj meg beszélni vele. Mi is anyukámmal élünk( édesapám meghalt, és nem szerettem volna magára hagyni. mi teljesen egy fedél alatt élünk), de nem volt még ilyen gond. Nagyon szereti a lányomat, de nem sajátítja ki soha. Sőt, néha ő mondja, hogy menjük el ide-oda, ő meg itthon el lesz vele.

Próbáld meg őszintén, de azért "kíméletesen" elmondani az álláspontodat. Amikor pedig van ott valaki, akkor egyszerűen mondd azt, hogy majd később menjenek sétálni, esetleg etesse meg ott, ahol a vendégek vannak( már hogyha lehetséges). Remélem megoldódik a problémád! Minden jót!

2010. szept. 6. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:
bocs de a te anyukád legalább foglalkozik vele (tény h nem a legjobb módon) mi is a szüleimmel lakunk de ők csak azt magyarázza h mennyi az adósságuk és nem-e tudnánk megint egy 20ast "kölcsönadni"
2010. szept. 6. 23:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Én a leveledből úgy érzem, hogy szeret gondoskodni a piciről, ha ott vagy, büszke és mutatni akarja ismerősöknek, hogy ő segít, mutatni, hogy az ő unokája és szereti, de anyukád fél egyedül maradni a picivel valamiért. Szerintem ezért keres kifogásokat. Szeretné, bevállalja, aztán visszamondja.

Beszélj vele.

2010. szept. 7. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!