Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit adhatok inni a picimnek?...

Mit adhatok inni a picimnek? 1hetesek vagyunk és nagyon tapasztalatlanok.

Figyelt kérdés
1 hetes kisfiam 3600dkg kb 3óránként átlagban 50és70 között eszik.A cicimet nem érzem túl feszesnek,ettől még lehet elég tejem? Mit adjak inni a picinek ha szopi után is sír? vizet vagy esetleg valami teát? Segítsetek olyan aggodalmas vagyok.első babám
2008. dec. 13. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
92%

Anyatejet!A korházbol valo kikerülés után egy kicsit panghat az anyatej.Nem szabad stresszelni hogy nincs tej,nem tudsz szoptatni mert akkor sajnos elapadhat!Ha ugy érzed hogy nem elég feszes a melled az nem jelenti azt hogy nincs benne tej,ugyanugy cicire kell rakni a babát,az is megindithatja a tejtermelést,és sokat pihenj.Szolj anyukádak,anyosnak,stb.hogy főtt ételről gondoskodjon és a házimunka is másodlagos.Mikor alszik a baba,te is dőlj le.Én ajánlom az URTICA URENS 5cH homeopátiás bogyot,ez tejszaporito,3×5bogyot kell elszopogatni és utána fél oráig ne igyál.'hét alatt beáll a tejtermelés.Nálam is és az ismerőseimnél is bevált.Minden patikába lehet kapni,kb:500ft.

Rengeteg folyadékot kell igyál.Ujszölöttnek nincs szügsége teára,csak anyatejre.De megkinálhatod mecsek bébi teával,világosra főzve,szopi után ha elfogadja!

2008. dec. 13. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja!Egy 8honapos baba anyukája!
2008. dec. 13. 12:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megnyugtattál! Csak cicit adok neki!
2008. dec. 13. 12:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért nem kell erőltetni ám az ivást (a tejmennyiség miatt), mert fordítva is elsülhet a dolog. A napi 2 liter is elég, legalábbis nekem sosem kellett 3 litereket meginnom ahhoz, hogy elég tejem legyen (napi 1,5 liter volt). Persze ezt a ne erőltesd dolgot nem magamtól írom, könyvben olvastam. Most a kérdésedre válaszolva: ha kibír 3 órát két etetés között, és megvan a heti 120-150 gramm hízás, akkor eleget eszik. Én egy mellből etetek, aztán lefejem a maradékot, így elég tejem lesz akkor is, ha étvágyugrása lesz (most várom, mivel 5 hetes a kisebbik lányom). Sajnos nem tudom kivitelezni az igény szerinti szoptatást, ámbár a babám nem is kéri összevissza, magától beállt a 3-3,5 óránkénti evésre. Szerencsém van. :) Most voltam nagyon beteg egyébként, és 2 napig ittam a Laktoherb teát, nehogy elapadjon a tejem, de olyan sok lett tőle, hogy ihaj! :) Mondjuk sokan azt mondják, hogy nem vált be nekik. Ja és az én cicim sem feszes, csak reggel. :) Nem kell neki se víz, se tea, ha eleget evett, ugyanis a szoptatás elején kékesfehér, vizes tej jön, ez oltja a szomját. Ha napközben megszomjazna, tedd mellre, iszik pár korytot, és kész. Nézd meg a kutacsát: ha nem süppedt, elég folyadékhoz jut. :)
2008. dec. 16. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!