Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elég ha ennyit eszek, ahhoz,...

Elég ha ennyit eszek, ahhoz, hogy legyen tejem?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy túl sokat ettem eddig, volt is tejem, de híztam is. Most kicsit visszavettem a kajából, mert jó lenne megállaítani a hízást. Csak nem tudom sok vagy kevés az, amit ma ettem. Illetve elég-e ahhoz, hogy legyen tejem

Leírom a mai menümet:

Reggeli: Két falat aranygaluska tészta, 1 kifli párizsival, sajttal.

Ebéd:Két szelet rántott karaj zöldséggel( pari, paprika)

Délután:' alma, pár szem szőlő

Este: 1kefír, pár szelet sertéspárizsi, pari, paprika, kicsi sajt.

Emellet ittam, ásványvizet és teát cukor nélkül.

2010. szept. 2. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan, nem vagyok orvos, de szerintem bőven elég.

A folyadék nagyon-nagyon-nagyon fontos. Azt kell jó sokat.

2010. szept. 2. 21:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Akkor iszok:)!
2010. szept. 2. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 6 hó körül mertem lejjebb adni a kaját, ahogy már mást is kapott. El is kezdtem fogyni, de volt tejem amennyi csak kellett. Nálunk teljesen attól függött a tej hogy hányszor raktam mellre.

Mikor véletlenül pár napig csak egyszer kelt éjszaka, szinte eltűnt a tejem. Aztán pár nap óránkénti keléssel megint feltubózta. Ekkor már egy éves volt és csak éjszaka kapott.

Amit írtál bőven elégnek tűnik!

2010. szept. 15. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez mindenkinél különböző. Én a szülés után alíg ettem, mert fáradt voltam, és időm sem volt enni. Az egész szoptatás alatt kis adagokat ettem, és csak 3x. Gyümölcsöt sosem, mert nem vagyok oda érte, folyadékot is alíg, mert egyszerűen nem tudok sokat inni. Ehhez képest 10 hónapig szoptattam, de csak azért eddig mert a babám leválasztotta magát, pedig még bőven volt tej.
2010. szept. 15. 13:54
 5/5 xStefix ***** válasza:

Tejed biztosan lesz és elég tápláló is, ettől ne félj. Max. te nem fogsz tovább hízni, esetleg még fogyni is fogsz, de gondolom, ezért nem haragudnál. :)

A szervezet mindig elveszi a baba számára szükségeset - ha te kevesebb kalóriát (tápanyagot stb.) viszel be, azt nem őtőle fogja elvonni, hanem tőled.

Persze arra azért ügyelj továbbra is, hogy a kevesebb ne a tápanyagot, hanem az üres kalóriát jelentse! - Amit leírtál, szerintem jó, de mindez attól függ, korábban mit és mennyit ettél. Magadhoz tudod csak mérni.

A tejmennyiséget pedig a babád szopási gyakorisága határozza meg. Ha ő kevesebbet fog szopni, akkor kevesebb tejed lesz és fordítva.

2010. szept. 15. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!