Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha az elsővel volt akkor ugye...

Poci-maci kérdése:

Ha az elsővel volt akkor ugye most is lesz tejem?

Figyelt kérdés

Bár nem sokáig tudtam szoptatni mert senki nem volt aki mondta volna hogy van különféle módszer a tej termelés növeléséhez! Tea homeós bogyó stb...

Már bő 1,5 hónap után kezdtem el fejni de sajna már nem tudtam visszahozni!

Így sajna tápszeres lett a kisfiam!

2010. szept. 2. 16:58
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

köszi a választ mindenkinek

xStefix neked meg a linket nagyon érdekes és hasznos!!!

2010. szept. 3. 10:14
 12/12 anonim válasza:

A nagyobbik fiamat 9 hónapos koráig szoptattam, de azért csak addig, mert addigra már nem is érdekelte. 5 perc alatt teleszívta magát, aztán már "ment" is a dolgára, néha szó szerint, hisz' akkor tette az első lépéseit.

Igény szerint terveztem szoptatni, de mivel ő nagyon jól fejlett baba volt (4 kg) és nagyon sokat evett, viszont nem büfizett, már az első héten iszonyú hasfájós lett. A gyerekorvos javaslatára áttértünk a 3 óránkénti szoptatásra, ami rögtön javított is egy keveset a helyzeten. De az én tejtermelésemnek nem tett valami jót, a gyerek egy hónapos kora körül majdnem el is apadt. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, állandó méricskélés, mindenféle csodaszerek (tea, homeós bogyó, dög drága "more milk plus" kapszula, gyűlölt alkoholmentes sör...)kipróbálása, sírás-rívás, sebes mellbimbóval szoptatás, minimális tápszer belekényszerítése a gyerekbe, állandó stressz. Beleborzongok, ha csak rágondolok!

A kisebbik fiam 3 hónapos, és bár a 2 gyerekkel sokkal nehezebb, mégis kiegyensúlyozotabb, nyugodtabb az életünk. Eleve másképp állok a dolgokhoz. Az első gyerekem császáros volt, nem tehettünk róla, végigvajúdtam egy teljes napot, aztán a kitolásnál úgybeakadt a feje, hogy már veszélyes lett a helyzet. De ettől még nem lettem rosszabb anya, mint ahogy attól sem lennék az, ha tápszert kapna a gyerekem. Nem ezen múlik. Persze jobb, ha van, de megtanultam az elsőnél, hogy nem ér annyit az egész.

És a nyugalomnak meg a békének meg is van az eredménye: igény szerinti szoptatás (ami ez esetben ritkább 3 óránál, ugyanis ennek a babának meg ilyen az igénye) mellett szép gyarapodás (1. hónapban 1,6 kiló és 6 centi! és azóta is 1-1 kiló), különösebb erőfeszítések nélkül. A sok folyadék mellett néha iszom 1 Laktoherb teát, de most már csak azért, hogy ne kelljen kidobnom a maradékot, illetve az elején, amíg tényleg ki nem tapasztaltam, hogy mi elég a gyereknek, addig minden szoptatás után fejtem (kézzel), szerintem ez a leghatékonyabb (és legolcsóbb) tejszaporító módszer!

2010. szept. 3. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!