a lényeg hogy szülés után azonnal tedd mellre, és a kórházban is végig legyen mellen, amikor csak sír. A 2. babánál akár ez napi 5-6 órát is jelenthet mellen. Otthon is igyekezz igény szerint szoptatni, nem 3 óránként, hanem akár gyakrabban, ahogy a baba igényli.
2010. szept. 2. 17:44
2/12 A kérdező kommentje:
Köszike szépen a válaszodat!
Nem is tudtam hogy hamarabb is cicire tehetem mint 3óra leteltével!! :)
2010. szept. 2. 17:56
3/12 anonim válasza:
ha van még kérdésed a szoptatással kapcs., tedd fel nyugodtan most, válaszolok. vagy ha szülés után lesz, akkor is írd ki, biztos kapsz hasznos válaszokat
2010. szept. 2. 18:22
4/12 anonim válasza:
azért is javaslom az igény szerinti szoptatást, mert a tej nagy része nem a 2 szoptatás között termelődik, ahogy azt sokan gondolják, hanem szoptatás ALATT. tehát minél többet szoptatsz, annál több tejed lesz. Persze vannak kivételek, de akkor sem dől össze a világ, ha mindig szoptatással kezdesz és utána megkínálod tápszerrel. persze erre csak akkor lesz szükség, ha nem tud gyarapodni a súlya a tejtől.
2010. szept. 2. 18:27
5/12 A kérdező kommentje:
köszi értem és mit ajánlasz milyen tejszaporítót?
bogyó vagy tea?
2010. szept. 2. 18:31
6/12 anonim válasza:
ebben nem tudok tanácsot adni, sajnos. Nekem szerencsére csak az első babánál volt ilyen gondom, de végül nem kellett se bogyó, se tea, mert a gyakori szoptatás és a szoptatás utáni fejés segített. Ha a bogyót választod, akkor is igyál majd sok folyadékot, de szerintem a homeopátiánál kicsit bonyolult, hogy nem szabad előtte és utána enni, inni, fogat mosni, stb, szóval a tea egyszerűbbnek tűnik, de nem tudom mennyire hatékony,
2010. szept. 2. 18:55
7/12 A kérdező kommentje:
értem köszi szépen!!!
Boldog babázást
2010. szept. 2. 18:57
8/12 xStefix válasza:
Hááát, ha új infó volt, hogy 3 óránál gyakrabban is "szabad" szoptatni...
Itt minden fontosat megtalálsz az igény szerinti szoptatásról, szerintem az egészet kezdd el szisztematikusan átolvasni. Sok minden lesz, amit eddig nem így tudtál/csináltál, de akkor is ezek lesznek a célravezető tippek! (Én is innen tanultam, 2,5 éve szoptatok.)
Sok sikert! :)
2010. szept. 2. 19:08
9/12 anonim válasza:
Nekem az első két gyerekemnél egy csepp tejem se volt.A harmadik gyermekemnél aki 7 éve született kb 3 hónapig volt.S a negyedik gyermekemnél,aki 8,5 hónapja született iszonyat sok van.Még anyatejleadó is lettem!
2010. szept. 2. 19:58
10/12 anonim válasza:
Nekem az elsőnél is volt(21 hónapig szopott), a másodiknál is volt, illetve van másfél éve.
A kettő között 9 év telet el.
De olyan érdekes, ez idő alatt, amikor még egyáltalán nem is akartam másodikat, nagyon sokszor álmodtam, azt, hogy szoptatok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!