Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kistestvért szeretnénk, még...

Kistestvért szeretnénk, még szoptatok, hogy lesz ez?

Figyelt kérdés

A kislányom 7 hónapos még szopizik napi 3-4szer. Elgondolkodtunk rajta hogy kéne kistestvér, de mikor az ideális? Ha most terhes lennék azért maradna a tejcim?Összefügg ez a következő babával, hogyha most tudok szoptatni akkor is fogok tudni?

Nektek hogy volt a második babával? Írjátok le a tapasztalatotokat!

Köszönöm nagyon

7 hós kislány anyukája

2008. dec. 11. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A kislányom 11 hónapos volt, mikor megfogant a testvérkéje. Nagyon boldogok voltunk/vagyunk.

Most 8 hónapos terhes vagyok és jelen pillanatban is szoptatom az első gyermekem.

Riasztgattak engem olyanokkal, hogy a terhesség 4. hónapjában el fog apadni a tej...

Sokan kiakadnak még a mai napig is, hogy még mindig, terhesen is szoptatok... Nem érdekel más (tudatlan, okoskodó ember) véleménye.

Ha nincs fenyegető vetélés kockázata, szoptass bátran tovább!

A [link] oldalon a szakértők között találsz egy szoptatási tanácsadónőt. Kérdezd őt bátran!

Sok sikert a tesóhoz!

2008. dec. 11. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én nem a saját tapasztalatomat tudom leírni, hanem egy kismamáét aki akkor került be a kórházba amikor és szülni voltam benn.

Behozott a mentő egy 13 hetes kismamát igen erős görcsökkel. Gyorsan kapott 3 infúziót egymás után és mikor mondta a dokinak, hogy ő haza akar menni mert otthon van a másfél éves kisfia aki még szopizik, a doki nagyon összeszidta, hogy azonnal fejezze be a szoptatást, mert azért vannak görcsei és ha így megy tovább, akkor el fog menni a babája.

Ez nekem egy kicsit furcsa volt, mert a védőnőm egyszer említett, hogy lehet terhesség mellett is szoptatni.De hát mégis csak ő az orvos.

Szerintem kérd ki az orvosod véleményét.

Üdv, 4,5 hónapos kislány anyukája

2008. dec. 11. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem 2 gyerkőcöm van. Még szopizott a nagyobb mikor megfogant a második. Továbbra is volt tejem, és a másodikkal is. Bár én leszoktattam a tejcsiről a nagyobbat(16 hósan), hogy ne legyen gond azzal, hogy netán nem indulna be annyira a kicsi születésénél újra, mert folyamatosan kell termelődnie.Viszont van olyan ismerősöm aki folyamatosan szoptatta a nagyobbat a kicsi születéséig és utána is egyszerre a kettőt.De ha elfogadsz egy tanácsot, ami tapasztalatból fakad. Várjatok még egy pár hónapot a tesóval, mert aztán nehéz a két pici igényeit egyszerre kielégíteni, mert még igen hasonlóak lesznek ezek az igények.Bár ha van állandó segítséged, aki tudja az egyiket ölben cipelészni, míg mondjuk te a másikat altatod, akkor nem probléma. De ha sokat vagytok egyedül akkor jobb ha a nagyobb már picit önállóbb.Néha eljátszik egy autóval(vagy nálatok babávala kislány), vagy megnéz egy mesét, míg a kicsi mondjuk eszik. Nálunk 2 év van köztük.Most már jó eljátszanak együtt(1 és 3 évesek), de néha még most is sajnálom a nagyobbikat, hogy neki kevesebb figyelem jut, mert azért a kisebbel többet kell bizonyos szempontból törődni.Hát van még sok minden amit figyelembe lehet venni, de ez az adott körülménytől függ, amit persze a Ti esetetekben nem ismerhetek. Jó egészséget nektek!
2008. dec. 11. 20:51
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, és a tanácsokat! SOkat segített. Akkor az ideális az, ha jól értem, hogy kb. másfél éves legyen a kislányom mire megfogantatik a kistesó??

Köszi mindenkinek, jó babázást:)

2008. dec. 11. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!