Meddig tárolható a lefejt anyatej sima hűtőben? És szobahőmérsékleten?
Én 1-2 órát szoktam szobahőmérsékleten hagyni, de elvileg 4-6 órán át áll el.
Hűtőben 24 óra, amíg én tárolom, eddig minden rendben.
Anyatejleadó vagyok, tőlünk 2-3 naponta viszik el a tejet, és csak a rákövekező nap kapja meg a kisbaba. Azaz 4 napot hűtőben biztosan eláll.
Szobahőmérsékleten 3-4 órát szoktam hagyni, illetve éjféltől hajnalig, hogy ne hűtőhidegen kapja a babám, és amikor megéhezik, ne kelljen a melegítésével vacakolni. Még sosem romlott meg. Az is igaz, hogy igyekszem nagyon tisztán fejni és tárolni.
Nem felejtem el. De romlott tejet ők se hőkezelnek. A lényeg az, hogy amikor megkapják a tejet 2-3 naposan, az még JÓ.
Az anyatejadó állomás mellett a kis unokaöcsémnek is én adom a tejet, mert az anyukájának elment 2 hónapos korára. Kétnaponta jönnek a tejért. Azaz a tejtesó minimum kétnapos tejet iszik. Egészséges, mint a makk, az anyukája sem tapasztalt soha fura szagot, fura ízt a tejben.
Már nem tudom, hol olvastam, így sajna nem tudom belinkelni sem, de Chicagóban egyszer tudósok végeztek egy olyan kísérletet, hogy meddig őrzi meg az anyatej a minőségét +4 fokra hűtve. Az eredmény: 8 napig! Megfelelő körülmények között, tisztán lefejve és tisztán tárolva a 8 napos anyatej ugyanolyan egészséges volt, mint a friss. természetesen senkit nem biztatok arra, hogy 8 napig a hűtőben tárolja. Frissen a legjobb, a saját fiamnak én is a legfrissebbet adom. Csak azt írom, amit tapasztalok: 2-3 napot a hűtőben simán kibír az anyatej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!