Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyire jo otlet a lassan...

Mennyire jo otlet a lassan ket eves gyereket ugy leszoktatni, hogy bekenem fogkremmel a cicit, ha mashogy nem sikerul?

Figyelt kérdés

Jonnek masok a kotodo modszerekkel, hogy magyarazzam el neki, cicimese, vegyem el lassan, fokozatosan a legkevesbe fontossal kezdve, ne kenjem be semmivel, hanem mondjam, hogy mostantol nincs cici, mert az a kotodo mod, akkor is, ha a gyerek hetekig ordit utana. Miert nemjobb mindkettonknek, ha csak bekenem valamivel, amit nem szeret? Miert kell orditani hagyni hetekig?

A nagyobbik gyerekemnel meg ezt a valaszkesz berkekben nepszeru elvalasztast csinaltam, hat az minden volt, csak kotodo nem. Rengeteget sirt szegenykem, most a tesojaval mashogy szeretnem. Ti mit gondoltok a fenti modszerrol?

Legyszi, az NE irjon, akinel a gyerek magatol szokott le, vagy elvette tole, elmagyarazta, es azonnal megertette. Nekem ezzel az elmagyarozsdival nagyon rossz a tapasztalatom. Elhiszem, hogy van, akinel bevalik, de nalunk nemigy volt (pedig mar 2,5 eves elmult akkor a gyerekem).

2021. aug. 21. 21:01
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

Nem én vagyok ebben a helyzetben (még), de ha meg engeded leírom hogy csinálta a kolléganőm. Ő mustárt tett a cicire, és azt mondta a kisfiának hogy bibis, anyának fáj. Vagy kétszer megnyalogatta a kisfiú, de mivel nem szerette az ízét nem szopizott. Aztán ha még kérte, csak annyit mondott neki az anyuka hogy bibis neki, fáj, és kb ennyi volt. 2 éves 7 hónapos gyerekről van szó. Elég hamar bele törődött.

Az én fiam még csak 10 hónapos, aktív szopizó,de szerintem nálunk a cici elhagyása rosszabbul fog esni nekem, mint neki. Márpedig örökké nem tarthat 🙈

2021. aug. 21. 21:20
 2/8 Derjaderja ***** válasza:
81%
Szerintem a 2 éves azt mondja, hogy akkor ne kend be fogkrémmel...
2021. aug. 21. 21:29
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Közlöd vele, hogy nincs több, elfogyott. Ehhegg tartod magad és a kérdés meg van oldva.
2021. aug. 22. 08:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

3-as, ja persze, mint a nagyobbik gyerekemnel.

2021. aug. 22. 12:21
 5/8 anonim ***** válasza:
61%
Ja, nála is úgy kellett volna, igen. Nem kell magyarázni. Nincs és kész. Ennyi. Ha neked ez nem megy, akkor a probléma benned van. Nemet mondasz és ahhoz tartod is magad, ez a titok nyitja. Nem a fogkrém....
2021. aug. 22. 12:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Leirtam, hogy igy tortent. Szerinted miert orditott hetekig? Mert ezt a modszert kovettem, amit irsz.
2021. aug. 22. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
53%

"mondjam, hogy mostantol nincs cici, mert az a kotodo mod, akkor is, ha a gyerek hetekig ordit utana. Miert nemjobb mindkettonknek, ha csak bekenem valamivel, amit nem szeret? Miert kell orditani hagyni hetekig?"

Ha bekened, az sem garancia arra, hogy nem fog üvölteni és jobban megérti...

Nem azért, mert "kötődő mód" (én amúgy is a falra mászom ezektől az elvadult, mindenben a kötődést erőltető praktikáktól), de egyetértek ezzel, hogy megmondod, hogy mostantól nincs cici. Mert már nagyfiú/nagylány. Helyette van elalvás előtt valami olyan játék, amit nagyon szeret és van összebújás és szép esti mese. És ebben következetes maradni, ha üvölt, akkor is. Sok dolog fogja még érni az életben, amikor nem az lesz, amit ő akar. Te vagy a szülő, ő a gyerek, aki már nem egy pici baba, hanem megérti, hogy mi az, hogy nem.

2021. aug. 22. 14:53
 8/8 Derjaderja ***** válasza:

Nálunk amúgy 20-22 hónapos korában volt egy fejlődés etéren, akkor azt csináltam, hogy csak egy kicsit cicizett a lefekvésnèl, utana énekeltem, simogattam és feküdtem mellette, amíg el nem aludt.

Utána így mentem el szülni a picit, ami teljesen visszaverte az egészet, most már 9 hónapja újra ciciimádat van, ejjel is keri, most sehogy nem lehetne sérülés nèlkül leszoktatni.

Kb amúgy ezek az opciók: hagyod leválni/fokozatosan választod le/közlöd hogy vége/trükközöl.

Én a fokozazosat választanám, így, hogy jó, volt egy kis cici, de most akkor jön az altatás. Nappal meg biztatnam, hogy bírja ki altatasig, de ez nàlunk csak a kistesó óta merül fel, amúgy 9 hónaposan már csam altatáshoz szopizott.

2021. aug. 22. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!