Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen tanácsot tudtok adni?

Milyen tanácsot tudtok adni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!21 hónapos a kisfiam 2napja nem adok neki cicit,mert már nem bírtam nagyon fájt a bimbóm meg ki készültem,hogy éjszaka fel ébret 5-ször is szopizni.Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy mit tehetek a mellem nagyon feszül tele van tejjel és nagyon fáj éjjel alig bírok aludni és ráadásul akora mind ha szilikon lenne benne.:-)Ez még jó is lenne, csak fáj.Mit csináljak milyen tanácsot tudtok addni,hogy el apadjon?Vagy el apad szép lassan?Köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 29. 09:38
 1/5 anonim válasza:
54%

Ennyi mennyiségű tej nem tud elapadni,MINDENKÉPP ki kell fejned a melleidből.

Tudom mit érzel,én így jöttem ki a kórházból.Babás szobába voltam, a babám éjjel-nappal szopizott,de csak cumizott rajta,így nem nagyon hízott,és hogy hazaengedjenek az utolsó nap és éjszaka tápszert adtunk neki,így akkorák lettek a melleim mire hazaértem mint 2 görögdinnye.

Mert hiába nem volt jelentős szopizás a melleimen,a baba ettől függetlenül ugye "dolgozott" rajta,serkentve ugye a termelődést,így elég nagy mennyiségű tej termelődött mire hazamentünk.Éjszaka aludni sem tudtam,mert szó szerint nem fértem el tőle!! :-)))

Ha másnap nem jön le a védőnőm hogy segítsen kifejni belőle a tejet (első babás vagyok,tehát nem valami gyakorlott) biztosan begyulladtak volna,vagy tejlázat kaptam volna!!! FEJD KI MIHAMARABB!!!!!!!

2010. aug. 29. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Nos, csak annyit fejjél le a melledből, hogy ne legyen kemény. H ismét megkeményszik, ismét csak keveset! Az első nap nehéz lesz, de pár nap alatt érezhetően kevesebb lesz a tejed! Így tudod szépen elapasztani. A gyógyszertárban tudnak adni homeopátiás apasztó golyócskákat, próbáld azzal!

Emellett használj vizes borogatást, ami szinté segít az apasztásban!

2010. aug. 29. 11:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Minden nap egy kicsivel kevesebbet fejj le belőle, mint előző nap. Nem fog gyoraan menni, akár hetekig is eltarthat.
2010. aug. 29. 12:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Szedj tejapasztó homeopátiás bogyót. Urtica urens 30 ch a neve. Ha nagyon feszít, akkor kicsit fejhetsz is belőle.
2010. aug. 29. 21:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Köszönöm az eddigi válaszokat sok mindent meg fogadtam.Most már így 3-dik nap után jobb nem feszül már annyira a mellem .Igaz még a kicsi keresi éjszaka is meg nappal is,de érdekes nem nyafog érte annyira. Pedig azt gondoltam,hogy nagyon fog sírni,de nem.A mellem feszül ,de hideg vízes borogatást rakok rá így jobb.Üdv.Aranyosak vagytok ,hogy válaszoltatok.
2010. aug. 30. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!