Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Bimbóvédőt használó anyukák!...

Bimbóvédőt használó anyukák! Nektek hogyan volt?

Figyelt kérdés

Amikor először (másodszor,...) tettétek mellre a gyereket, és még nem volt tejetek, akkor is bimbóvédővel próbálkoztatok? Vagy akkor még csak simán, és amikor beindult a tej, akkor kezdtétek használni a védőt?

Ez a kérdés most merült fel bennem. A lányommal napokkal később derült ki, hogy nekünk muszáj a védőt használni.

Most viszont újra előttem áll a nagy feladat, hogy csináljam, amikor még csak próbálkozunk? Vigyem már a szülőszobába a védőt? Vagy mikor kezdjük el használni?

Olyan gyengécskék még újszülöttnek! Félek, hogy nem fog tudni szopni a drágám a bimbóvédőn keresztül! A lányommal is nagyon megküzdöttünk.

Nálatok hogyan volt ez az egész?

2010. aug. 27. 08:20
1 2
 1/14 anonim válasza:
85%
Nekem kellet már a kórházban azzal nem vesztesz semmit ,ha nálad van.Szerintem vidd .Én úgy csináltam,hogy jobb legyen 3-4 lyukat böktem még rá hisz a ciciből sem 1 lyukon jön a tej így könnyebb lesz neki tejet fakasztani.
2010. aug. 27. 08:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk úgy volt, hogy az első 5 napon simán szoptattam, de már nagyon fájt a mellbimbóm, annak ellenére, hogy kentem.

Utána felraktam, a bimbóvédőt, kicsit viszakozott a babám, de aztán ugyanúgy szívta. Most 11 hetes lesz és még most is használom. Bár néha anélkül is szoptatok, mégis nekem kényelmesebb, mert lapos a mellbimbóm, és bimbóvédő nélkül nehezen tudja bekapni.

Ja amúgy én is vittem a kórházba, már ott is fájt a cicim, de eszembe se jutott használni. Valamiért kiment a fejemből. Elvileg nehezebb belőle szívni, nálunk azonban nem volt gond. Sok sikert!

2010. aug. 27. 08:52
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még tapasztalatokat!

Nekünk muszáj lesz használni, mert nem jó a bimbóm. :(

2010. aug. 27. 09:13
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
nekem sincs semmi mellbimbóm,első szoptatás elött megnézte a csecsemősnővér mondta,hogy mindenképp kell bimbóvédő.ugyhogy én avval kezdtem az első szoptatás türelem kellett hozzá 1,5 nap volt mire teljesen betudta szívni...azóta már megszoktuk...1 hónapos a manó
2010. aug. 27. 09:48
 5/14 xStefix ***** válasza:
55%

Fontos! Lapos vagy befelé forduló mellbimbóra NEM A VÉDŐ a legjobb megoldás, hanem a megfelelő technika (elő-fejés, más szopipóz, rákapás kézi segítése stb.) és a bimbókiemelő! Az általános szakmai ajánlás az, hogy, hacsak nem nagyon indokolt, ne használjuk a védőt, mert nehezítheti a szopást!

(Én is használtam a lányomnál, de nálunk muszáj volt, izom-hipotónia miatt.)

Csak azért, mert "rossz" a bimbó formája, az újszülött nehezebben kap rá, ill. (ezért is) érzékeny a mell, még nem javasolt azonnal védőt használni.

Ez hasznos lehet hozzá:

[link]

2010. aug. 27. 12:04
 6/14 anonim ***** válasza:
88%

Vittem a kórházba aventes, pillangós védőt... nem bántam meg. Igaz, az első napokban nem használtam, anélkül próbálkoztam, de mivel babám sebesre, majd véresre szopizta a mellbimbómat, nem volt más hátra, feltettem. Gond nélkül szopizott tovább... most majd 4 hónaposan még mindig használom. Már próbáltam nélküle, de nem nagyon fogadja úgy el... szóval bár nem ezzel kezdtem, de nálunk megmaradt a védő. Nem látom semmi hátrányát, szépen szopik, csak anyatejesek vagyunk...

Szerintem is vidd magaddal, ártani nem árthat...

2010. aug. 27. 12:11
 7/14 A kérdező kommentje:

Elolvastam a linket, köszönöm.

Van bimbókiemelőm is, bimbóvédőm is kétféle (Medela és Avent). Van egy Medela mini electric-en, egy Medala Harmony-m, és egy Chicco pumpás mellszívóm, de ez utóbbi említésre sem méltó. Igyekszem foglalkozni a mellemmel szülés előtt, de ez a lányommal, aki első gyermekem, nem volt így. Fogalmam sem volt, hogy mit és hogyan.

több nap után nézett ránk végre valaki, én meg sírva fejtem éjszakánként a nagy semmit, ahelyett, hogy pihentem volna. Kész idegroncsként hagytam ott a kórházat.

A lányom a bimbóvédőhöz gyenge volt min. egy hétig, ő megunta a próbálkozást, én meg az állandó idegben és az elégtelen szoptatásban elkezdtem egyre kevesebb tejet termelni.

Nem írom le a kálváriánkat, elég jól megszívtuk.

Most a második gyerekkel próbálok okosabb lenni.

Csak az emberben felmerülnek kérdések. Sajnos annak ellenére, hogy tornáztatom a mellemet, valószínűleg megint rászorulunk majd a védőre.

Köszönöm a válaszokat!

2010. aug. 27. 16:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is védővel szoptattam sokáig, semmilyen hátrányom nem volt belőle, rengeteg tejem volt így is (pár hónapig még gyűjtőbe is vitték). Ennek ellenére a következő babánál mindenképpen törekedni fogok arra, hogy ne kelljen használni (nem mintha az elsőnél nem erre törekedtem volna).

Én nem védővel kezdtem szoptatni, annak ellenére, hogy a szülésznők már jósolták, hogy kell majd. Tökéletesen kapta be a babám a mellem, tökéletes volt a mellrehelyezés, a testhelyzetek, minden klappolt elvileg, mégis sebesedett a bimbóm. Ez még a kórházban addig fajult, hogy a tejem már véres volt, amit ugye már nem ehet meg a baba sem. Az egyik, egyébként teljesen védőellenes szülésznő odaállt elém és azt mondta, hogy akkor most vagy felveszem a védőt, vagy lemondok a szoptatásról. Természetesen a védőt választottam (avent mini), a baba tökéletesen szopizott vele és nekem kb 2 hét alatt begyógyult a cicim) Utána még sokáig használtam, mert nyúl voltam elhagyni, de aztán simán szopizott nélküle is.

Nemsokára megszületik a következő babám, megint vinni fogom a védőt magammal, de biztos, hogy nem azzal fogom kezdeni, hanem újból megpróbálom nélküle. Sokkal kevesebb ideig fogom a babát cicin hagyni és inkább 3x gyakrabban teszem mellre, így talán nem ázik fel annyira.

Azt is észrevettem, hogy a bimbóm formája megváltozott az első baba szoptatásának köszönhetően és reménykedem benne, hogy így most már jobban fogja bírni a strapát!

2010. aug. 27. 21:37
 9/14 anonim ***** válasza:
70%

5 hetes a fiam, amikor megszületett, rendesen szopizott, mégis teljesen sebes lett a bimbóm, azért szülés után kb. 6. napon ajánlották nekem a bimbóvédőt, másnaptól már azzal szoptattam. Sokkal többet, jobban és egyszerűbben szopizik így, nekünk rengeteget segített.

Pedig normális a bimbóm, minden rendben volt csak épp neki így könnyebb szívni.

2010. aug. 28. 08:14
 10/14 Tűzvirág válasza:
100%

Szia!

Nekem is lapos a mellbimbóm és én is megszenvedtem a szoptatással az első pár napon. A kórházban annyi "segítséget" kaptam, hogy beletömték Babuci szájába a cicimet. Sokszor úgy megcsípte a nővér, hogy azt hittem, csillagokat látok. Nem nyugtattak meg azzal, hogy idővel úgyis sikerülni fog. Alig evett valamit Babuka, alig vártam, hogy elvigyék éjszakára, mert abban reménykedtem, hogy talán akkor kap valamit enni. "Limonádét" hoztak nekünk, hogy azzal itassuk a babákat. Kétszer mértem meg, hogy mennyit evett: egyszer nem volt 10 sem, másodszor 10-et (3 nap alatt!). Teljesen kétségbe voltam esve, hogy nem tudom majd táplálni. Sokat sírtam. A szobatársnőmtől kaptam mellbimbóvédőt, azzal sikerült néha egy picit ennie, ekkor olyan boldog voltam. Azt se mondták, hogy ha beindul rendesen a tej (bedurran a mell), azonnal fejni kell. A 2. este éreztem, hogy kőkemények a cicik, de olyan álmos voltam, hogy a szobatársnőm javaslata ellenére se fejtem. Adott valamilyen krémet és tettem borogatást a cicimre. Hát ez semmit sem ért, ugyanis másnapra hatalmas csomókból állt mindkét cicim. Nagyon fájt. Szerencsére aznap kiengedtek, így itthon kaptam segítséget a húgomtól. Segített nagyjából kimasszírozni a csomókat, ami több órás munkát igényelt. Azt mondta, hogy ne használjam a bimbóvédőt, mert anélkül is sikerülni fog. Neki is lapos a mellbimbója és ő már túlvan ezeken a dolgokon. Szinte megsértődött, amikor én mégis feltettem a "pillangót". Többször segített anélkül a szájába helyezni, de eleinte nem sikerült. Kb. a 10. napon aztán végleg elhagytuk, mert Babuci és én is megtanultuk, hogyan kell ezt csinálni "segédeszköz" nélkül. Nagyon hamar belejöttünk és tökéletesen működik a dolog. Most 3 hónapos, csak szopik és mindkettőnk számára csodálatos dolog az egész. Érdemes tehát megpróbálni, megéri a kitartást. Még annyit, hogy eleinte ülve szoptattam, de sehogy sem volt kényelmes, pedig van szoptatós párnám is. A hátam majd' szétszakadt. Azóta kizárólag fekve etetem. Elég a derékfájás a sok cipelés miatt.

Remélem, hogy tudtam segíteni.

2010. aug. 28. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!