Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az első hány hónap a legjelent...

Az első hány hónap a legjelentősebb, legfontosabb szoptatás szempontjából?

Figyelt kérdés
Tudom minél tovább annál jobb, de 6 hónap után semmiképpen nem szeretném folytatni a szoptatást. 4,5 hónaptól lassan szeretném megkezdeni a hozzátáplálást is. Köszönöm előre a válaszokat, kérem az ne írjon aki szerint gonosz anya vagyok mert nem szeretném iskolás koráig szoptatni :-)
2021. jún. 12. 18:58
1 2
 11/15 Derjaderja ***** válasza:
27%

Szerintem a colostrum fontos, az tartalmaz antitesteket. A többi mind1, bár az anyatejben van fájdalomcsillapító meg mindenféle kényelmi cucc.

Viszont tápszert javasolt akkor beállítani, 1 éves korig az étel 50%-a tàpszer v anyatej javasolt, hogy legyen.

A hozzátáplálás amúgy egy jó alkalom a fokozatos elválasztásra, akkor hirtelen nyitottak lesznek.

2021. jún. 12. 21:46
 12/15 anonim ***** válasza:
45%
1 éves korig.
2021. jún. 12. 23:53
 13/15 anonim ***** válasza:
42%
Hát nekem meg gyermek gasztoenteorológus mondta, hogy hülyeség, hogy 6 hónapig csak anyatejet kapjon a baba. 4 hónapos kortól találkoznia kell allergénekkel, így kisebb az esély az intoleranciára. Persze étkezést nem kell egyből kiváltani, de kóstoltatni kell.
2021. jún. 13. 20:34
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, aki itt sorban lepontozott mindenkit menjen a fenébe. Véleményekre voltam kíváncsi :-)
2021. jún. 14. 09:32
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
Ez egy nagyon “bonyolult téma”. Maradjunk annyiban, hogy 1 év a javasolt átlag az “előírások” szerint. Ettől függetlenül van olyan 2 vagy 3 éves is még, akit mellre raknak (ehhez inkább nem fűznék semmit). És tulajdonképpen pont az ellenkező eset, de nagyon gyakori, hogy sokan max 6-8 hós koráig szoptatják a gyereket, sőt sokan csak 3 hónapig, és utána tápszer. Ne izgulj, mégha az is előfordul, hogy szinte egyáltalán nem lesz tejed, a csak tápszeres babák is teljesen egészségesek lesznek. :) A többi csak mítosz olyan anyáktól, akik óvodás koráig szoptatták a gyereket.
2021. jún. 15. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!