Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hetes babám miért nem alszik?

3 hetes babám miért nem alszik?

Figyelt kérdés
3050 g-mal született, most már 3280 g, szerintem jól eszik, 100-120 g-ot is néha, és még akkor sem alszik el, órákat fent van, nézeget és cumizni szeretne, egész alvási cikluson éber, nekem meg addig nem tud elég tejem termelődni, hogy újra meg tudjam etetni. Mi lehet a gond?
2010. aug. 24. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Pont ugyanígy vagyok mint Te. Ma egész nap cicin akar lenni, a hátam már kiszakad, aludni nem akar, nézelődik. Sajna nekem még a tejem sem elég, hiába próbálok meg mindent, van, hogy pótlást kell adnom... Bocsi, hogy érdemben nem tudok neked válaszolni, csak gondoltam írok, hogy tudd, nem vagy egyedül. :)

3 hetes kislány anyukája

2010. aug. 24. 14:15
 2/4 xStefix ***** válasza:

3 hetes ugrás -> éhség -> nem alvás ?

De más oka is lehet. Kis kíváncsiak. :)

2010. aug. 24. 17:01
 3/4 A kérdező kommentje:

Tényleg azt is jó tudni, hogy nem vagyok egyedül és nem egyedi eset. Úgy látszik ezek a csajok ilyenek... :)

Csak az is a baj, hogy ha folyton vele vagyok elfoglalva, egész nap szopizik, tuti, hogy nem tudok neki annyit termelni. Szegény a végén már a köv. etetési időben is fent van, akkor meg már alig jut hozzá a kis adagjához. Sajnos nekem is pótlást kell adnom

2010. aug. 25. 09:50
 4/4 xStefix ***** válasza:

Nem egyik szopiról a másikra termelődik a tej!

Csak a kisebb része termelődik meg 2 szopi között, a nagyobbik épp a szoptatás alatt. Ezért is fontos a gyakori inger, hogy a szervezet jelzést kapjon, hogy még-még kell. Ha elkezdesz gyakran szoptatni, már pár (nehezebb, folyton szopizós) nap után érezheted a javulást.

Délután/estefelé pedig szinte minden baba gyakrabban és kisebb adagokat szopik. Egyrészt, mert ekkorra a szervezetünk sem tud már olyan sok tejet gyártani, mint éjjel/reggel, másrészt pedig ekkorra ők is elfáradnak és többet szeretnének "anyázni". Teljesen természetes, hogy ilyenkor kicsit nyűgösebb, több szopit kér, de nem eszi magát dugig (ez a tej viszont már kalóriadúsabb, mint a reggeli). Ilyenkor is igény szerint érdemes szoptatni, azaz most épp gyakrabban/tovább.

2010. aug. 25. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!