Milyen gyorsan áll be a tejtermelés? Ugye nem apad el?
Arra kell majd ügyelned, hogy amikor a babád hirtelen többször fogja kérni a cicit (3 hetes, 3 és 6 hónapos kora körül), akkor cicit adj neki, ne tápszert. Ezeknél a fejlődési ugrásoknál a baba étvágya hirtelen megnövekedik, gyarkabban kéri a mellet, így serkentve a tejtermelést. Ha cici helyett ekkor tápszert adsz neki, akkor nem lesz több tejed, bekerülsz egy ördögi körbe, mert minél több tápszert kap a babád, annál kevésbé fog szopni, ergo annál kevesebb lesz a tejed, és végül el fog apadni. Számtalanszor megtörténik sajnos... :-(
Jó szoptatást!
Nekem 14 napos a fiam, és ugyanezt tapasztaltam. Az első héten marha sok tejem volt, most meg épp optimális. Szerintem is az a teendő, hogy ahányszor csak kér, cicire vele, az szaporít. De ha aggódnál, vannak csodás homeos és teás meg kapszulás szaporítószerek. Nekem a homeos nagyon bevált. 2,5 nappal a császár után volt a tejbelövellésem. Első fiamnál 3. nap végére volt ugyanez.
Ja, és minél kevesebb idegeskedés :)
Boldog babázást neked is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!