Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cumit adjak vagy ciciztessem...

Cumit adjak vagy ciciztessem újra és újra?

Figyelt kérdés
Lányom 5 hetes korházban nem evett (agyon teaztaták) lefogyott 3200 született, 2970-vel hoztam haza.Itthon már eszik 80ml-120ml között de van h fél-egy oránként is.Nappal nem alszik csak sir, éjszaka csak egyszer ébred(20-03-ig alszik)Nappal h nem alszik zavar mert sajnálom a sirása miatt de nem tudom mit tegyek vele
2010. aug. 23. 16:41
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Ha cumit adsz neki, azzal megszavarhatod a szopási technikáját, és leszokhat a melledről, ez pedig tápszert jelent hamarosan.

A gyakori ciciztetés több tejet csinál, a babádat megnyugtatja, és nem lesz tőle hasfájása.

[link]

2010. aug. 23. 16:51
 2/4 xStefix ***** válasza:
30%

A cumit, cumisüveget rakd el, mert nagyobb bajotok is lehet tőle, mint ami eddig van..!

Ha nem elsősorban az éhség miatt sír, hanem azért, mert téged szeretne, az a "kisebb" gond (de mindkettő normális jelenség) - erre is, arra is az a legjobb, ha olyan gyakra szoptatod, ahogyan ő szeretné. A szoptatás meg is nyugtatja a babákat, nemcsak táplálkoznak közben. Az újszülöttek szopási igénye pedig egyébként is elég nagy.

Kicsit többet kellene írnod magatokról, a szopási szokásokról, mert ennyiből még sejteni se nagyon lehet, hogy mi a gond és mit lehetne javasolni...

2010. aug. 23. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

Egy ilyen fiatal baba még rengeteg okból sír. Fejletlen az idegrendszere, még nem tud jól emészteni és emiatt gázosodik, nem érzi magát jól egyedül és az ösztönei azt mondják neki, hogy sírjon. Tudom, nagyon fárasztó, az én kisebbik fiam 5 hónapos, úgyhogy frissek az élmények, de most foglalkozz vele annyit, amennyit csak bírsz, sőt, egy kicsit többet is:) Ahogy előttem írták, szüksége van a testi kontaktusra veled, de én a saját tapasztalataim alapján nem tartom szerencsésnek az állandó szoptatást sem. Ha hasfájós a baba és mindig megszoptatod amikor sír, akkor folyamatosan emészteni fog, amitől felpuffad és fájdalmai lesznek (mindkét gyerekemmel ez volt a helyzet). Sajnos senki nem fog tudni igazán jó tanácsot adni, mert minden baba más, meg kell ismerkedned vele és kitapasztalni, mire van szüksége.

A cumi nem az ördögtől való, van, aki a mellét is a gyerek szájának betömésére használja, az sem jobb. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha néha hullafáradtan cumit adsz a szájába, de ne az legyen az első.

2010. aug. 23. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:
43%

Cici.... cici.... cici.... :)

Én is ebben a cipőben járok, de nálunk ez csak este van, fürdés után míg el nem alszik.

4 éves csajszi, 2 éves kissrác, 1 hónapos kiscsaj anyukájuk

2010. aug. 23. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!