Miért reklámozzák, propagálják ennyire túlzottan a szoptatást?
Kamu.
Engem még érdekel is a téma, mégse tol az arcomba semmilyen ilyen hirdetést.
Pont hogy még jobban kellene propagálni, de nem csak úgy, hogy "szoptass", hanem hogy mit tehetsz meg azért hogy sikerüljön. És ez véletlenül sem a tejserkentők szedése.
Ha több jó anyagot nyomott volna a képembe a ne, de sajnos keresve se találtam, talán tudtam volna szoptatni az első gyereket.
Másodikat már ment szaksegítséggel.
13: szerinted senki másnak nem tolja a google Ads, csak neked...????
Furcsa.... CSak azt tudom elképzelni, hogy konzekvensen, hosszú ideig ilyesmire kerestél rá.
De tök fölösleges politikai meg egyéb szálakat keresni mögötte - szimpla algoritmus...
Nem tudom neked miért dob fel ilyen hirdetéseket bármi is, én szoptatok és nagyon ritkán kapom az arcomba a direkt szoptatással kapcsolatos cikkeket. Ha te nem ilyennel kapcsolatos dolgokra keresel rá, akkor nem értem, hogy látsz mégis ilyen hirdetéseket.
Egyébként én fontosnak tartom a szoptatást, de az igenis zavar, hogy mennyi hazugság van köré építve. Kezdve attól, hogy mennyivel egyszerűbb, mint tápszerezni: mégis kinek? A tápszer kikeverhető előre akár 12 órával is (hiába van az ráírva a dobozra, hogy nem), berakja az ember a mikróba és kész. Bárki meg tudja tenni, ha az ember lánya hulla fáradt, akkor egy férj vagy nagymama is meg tudja etetni a dedet. Ezzel szemben szoptatni csak a nő tud, ha óránként 3x kéretőzik mellre, akkor óránként 3x. Én speciel már most unom, hogy napi 10-12 órát töltök el szoptatással, pedig még csak 8 hetes a babám. Mert hogy állítólag 20-30 perc, mire tele eszi magát, aztán 2-3 órát nem kér. Csak azt a laza másfél órát felejtették el megemlíteni, ami az etetés után van, amikor csak mellen hajlandó lenni, ha leválasztom, sír. 2 etetés között legjobb esetben is 1 óra telik el úgy, hogy nem ölben van, plusz éjszaka, mikor alszik egyben egyszer 4 órát, amiért legyek hàlás, mert mekkora szerencse, hogy 8 hetesen nem kér 3 órára (miközben esküszöm, hogy a gyakorizók nagy részének az ennyi idős babája 6-7 órákat alszik egy huzamban és 3 óránként eszik nappal). Én szégyenlős vagyok és introvertált, ezt is mire lekommunikáltam a környező embereknek, hogy nem, nem jöhet ide gúvadt szemekkel tátani a száját a meztelen mellkasomra, amire persze jött a szájhúzás, meg a kiselőadás, hogy mit képzelek magamról. Miközben állítólag ez egy olyan bensőséges dolog, ami csak rám és a babámra tartozik, mégis sokan cirkuszi mutatványként akarnak kezelni.
Egy jó adag hazugság felhő van körülötte. Miért nem lehet őszintén megmondani: qrva időigényes, ha igény szerint van szoptatva, akkor adott esetben órákon át csüng az ember mellén, ráadásul elvileg ilyenkor ugye nem kaphat tejet cumisüvegből sem, de nekem ennél azért fontosabb a saját önbecsülésem és szeméremérzetem, és ha pont az orvosnál éhezik meg, nem kapom elő a melleimet, hanem kapja cumisüvegből.
Valójában jelenleg ez a szoptatás mindenkiről szól, csak az anyáról nem. Erre kellene felkészíteni az embert, nem jobbra balra kamuzni, hogy milyen egyszerű, meg mennyivel gyorsabb, mint tápszerezni, mert nem igaz. Nem azért csinálom, mert egyszerű, hanem mert ez tesz jót a babámnak. A környezet meg minden, csak nem támogató. Legalábbis nálam, itt sokan vannak orvosok, akik megfeledkeznek arról, hogy ebben a szituban nem orvosként vannak jelen, hanem rokonként, dédszülőként, ezért kikérik maguknak, hogy ők mindent is tudni, látni akarnak, mert hát ők orvosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!