Szoptatós anyukák, mit ettetek ma?
Reggeire, uzsira, ebédre, stb.. és miből mennyit?
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy összehasonlítsam magammal, nem-e eszek túl sokat, mert jócskán elkezdtem hízni. A babám 7 hós.
Reggelire egy szelet kenyeret felvágottal és sajttal, plusz egy fél liter maláta kávét. Koradélutánig megittam másfél liter zöldteát. Délben nagyon fincsi becsinált levest ettem, kb 3 tányérral, majd csirkemellet tejszínes ananászos szószban, krumplival. Délután egy pohár kakaó, beleáztatott kaláccsal (elfogyott a vaj itthon:( , vacsira szintén kenyér, kefír, sajt, banán és még megittam egy fél liter szoptatós teát.
Még eszem egy kis kenyeret, és azt hiszem megint iszom maláta kávét.
Én is hízom egyébként :( akkora a hasam, mintha megint babát várnék. De hát most ez van. Ja és 6 hós a picikém.
Ja, és még pár darab pilóta keksz is lecsúszott...
Hát... A tejtermeléshez mindössze napi kb. 500 plusz kalóriára van szükség, amit viszont nagyon kevés plusz étel is fedezni tud. (Keressetek kalóriatáblázatokat a neten.)
Én ugyan nem vagyok érintett, de aki igen, annak a szoptatás alatt is érdemes odafigyelni arra, hogy mennyit eszik, mert a szopi befejezése után se lesz egyszerű leadni a felesleget. Nemegy ilyen "elkeseredett túlsúlyos anyuka" topik nyílt már ezen a fórumon is...
Elsőtől kérdem milyen zöld teát iszol???
Nem mindegy ugyanis!!
Én el akartam kezdeni egy kúrát (amikor még szoptattam) ami zöld teán alapszik még jó hogy előtte megkérdeztem a háziorvosunkat (aki gyerekorvos is egyben) és óva intett tőle. Csak a filtereset szabad inni szoptatás alatt és abból is max egy litert és ne túl erőset, ne ázzon egész nap benne a filter. Mert átjut az anyatejbe a zöld tea hatóanyaga és emésztési zavart okoz a picinél. Így én akkor kezdtem el ezt a kúrát amikor már nem szoptattam. Egyébként hatásos, én már 18 kg-t leadtam. De tényleg nem szabad elkezdeni szoptatás alatt!!!
Filteres zöldteát iszom. Egy filtert áztatok 4-5 percig 1,5 liter vízbe. Szóval szerintem ez így rendben lesz, de azért köszi a figyelmeztetést. A babám még nem panaszkodott :)
És kimaradt a felsorolásból még egy pár virsli :D
Sajnos ha nem eszem akkor nekem tényleg nincs tejem. Valószínű mert elég vékony testalkatú vagyok és nincs mit bedobni a tejtermelésbe.
Szia!
Az én fiam 6,5 hós és most kezdem el hízni, nekem is csak nő a hasam:-(
Reggelire kenyér felvágott, zöldséggel, tízóraira műzli joghurttal. Ma ebédre zöldséges rizst ettem, sült csirkével, uzsira valami édeset szoktam beiktatni és vacsira megint kenyér felvágott.
Furcsa ez a hízás, mert várandósság alatt 15 kiló jött rám és szülés után két héttel már csak +2 volt rajtam. De az utóbbi időben iszonyat farkas étvágyam van, néha többször eszem miatt a fiam. Régen mindig nagyon tudtam tartani az étrendemet, de most szinte semmi akarat erőm nincs:-(
Előző vagyok.
Napi 2,5-3 liter teát iszom. Vörös teát, pici citrommal, cukor nélkül. (nincs benne koffein és nagyon egészséges)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!