Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ugye még vissza tudom hozni?

Ugye még vissza tudom hozni?

Figyelt kérdés
2 napja a babám(1 hónapos)nyűgös,sírós)Elnem bírtam képzelni mi baja van!Én csak szoptatok mert nem sok van amit le is fejhetnék!A lényeg az hogy a bal mellem bedurran reggelre úgy érzem hogy tele van tejjel de a lányom sírt ezért tápszert kellett neki adnom mert szegény nem lakott jól!Ugyanis hiába érzem hogy van benne tej nem tudom kifejni mert sok kis csomó van benne!Gondolom a tejmirigyek!Mit tegyek hogy a csomók eltünjenek?Mert nem akarom tápszerezni!Köszönöm!
2010. aug. 19. 12:08
 1/2 anonim ***** válasza:

Elsőzör is nyugodj meg, mert az idegesség is árt a tejmennyiségnek.

Aztán: igyál nagyon sokat, szoptatós teát, vagy szénsavmentes vizet.

A legfontosabb szerintem: tedd a picit minél gyakrabban mellre, hiszen a gyakori szoptatás növeli a tejmennyiséget.

Ha nem fejed (én sem tettem), és fáj, akkor jól masszírozd át a csomókat (finom mozdulatokkal, nehogy megnyomd őket), lehetőleg forró zuhany alatt, esetleg tegyél rá meleg vizes borogatást. A Garmastan kenőcsöt is ajánlják mellgyulladás esetére.

A kisfiam 7 hetes, nekem is voltak napjaim, amikor fájt a szoptatás. Előtte a kislányom 20 hónapig szopott, szóval kitartás!!!!!

2010. aug. 19. 12:42
 2/2 xStefix ***** válasza:

Mit értesz az alatt, hogy bedurrant?

Ha azt, hogy bekeményedett, esetleg fájt is, akkor sürgősen állj neki szoptatni vagy fejni, mert telítődött a melled és ez tejcsatorna-elzáródáshoz, mellgyulladáshoz vezethet! Erre utal az is, hogy kis csomókat érzel a telt melledben, ezek az elzáródott részek lehetnek, ahol felgyülemlett a tej. (Ha üresen érzel hasonló kis bogyókat, az nem gond, mert azok tényleg a tejmirigyeid.)

Tápszert szerintem nem szükséges rögtön adnod, hanem szoptass a másik melledből, amíg ez rendbe nem jön. És egyébként is, szoptass gyakran, alaposan és ha kell, mindkét mellből egy-egy alkalommal (de arra mindig figyelj, hogy legalább egy melled ürüljön ki rendesen).

Én mondjuk nem vagyok nagy fejés-rajongó, de az első 6-10 hétben általában mindenkinek ajánlott fejnie (vagy legalább próbálnia), mert az így összegyűjtött tejet el lehet rakni vésztartaléknak, illetve ezzel a plusz ingerléssel is segíteni lehet a tejtermelés állandósulását.

2010. aug. 19. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!