Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejbelövelléskor bedurrant...

Tejbelövelléskor bedurrant kőkemény cici ellen valami praktika?

Figyelt kérdés

A héten szültem, tegnap jöttünk haza. Ma reggel indult meg a tejem. Szopizás sajnos kisfiamnak nemigen megy, nem tudja bekapni, a bimbóvédőt meg elutasítja :(

Egyenlőre csak kézi mellszívóm van itthon, de nagyon kevésnek bizonyul, veszek egy elektromosat. Addig is kéne valami bevált praktika. Rettenetesen fáj a cicim és olyan kemény, mint a tégla. A hónaljamnál már most van egy nagy hupli. Nem szeretnék mellgyulladást kapni. Mindig próbálom rátenni a picit, de ugyan az a vége, elutasítja, nyöszörög, elkezd sírni és eltolja.

2021. febr. 20. 18:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Hosszútávon az lenne a legjobb, ha a pici megtanulna szopizni. Kórházban nekem nem segített senki, tanácsadó sem volt. Így kezdetben a babámmal én is nehezen boldogultam. Neki az segített ha a mellemet megfogtam a mutató és a középsőujjammal, úgy hogy a bimbóudvar is a szájába kerüljön. Így viszonylag hamar megtanult hatékonyan szívni. Azonban mikor megindult a tejbelövellés, nekem igazán erős tejleadó reflexem is lett, és ömlött a szájába a tej, így folyton félrenyelt, bukott. Ha esegleg nálad is ilyen probléma lenne, akkor erre jó megoldás, ha előtte a mellbimbódat ingerled, ekkor megindul a tejleadó reflex, és csak azután adod a picinek amikor már nem ömlik annyira a tej. Ez azért is fontos, mert a baba akkor sem szívesen szopizik, ha nagyon folyik a szájába a tej.

A kézi fejővel amúgy nagyon jól lehet fejni, nekem mindkettő van, gépi meg kézi is, de inkább az utóbbit használtam. Kezdetben nehezen indul be,mert van hogy nem tud rendesen vákuumot csinálni, szóval trükközni kell vele. De mindenképpen szükséges kifejni, nehogy begyulladjon.

2021. febr. 20. 20:08
 12/23 anonim ***** válasza:
Messzirozd. Nekem a kórházban volt ez. A védőnő megmutatta hogy kell masszírozni, egész biztos találsz neten is képeket. A tenyereidnek a melled két oldalán vagy alul felül kell lenni és óvatosan körkörösen kell. Ha van konkrét csomó azt külön. Meleg tus is segíthet ha ott csinálod. Szóval en is szívtam és masszíroztam. Persze lehet mondani, hogy a gyerek szívja ki legjobban. Ha hajlandó rá.
2021. febr. 20. 20:15
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt szopiztatod kicsit fejjél le, h.puhább legyen a bimbód. Nem tudja így bekapni . Bimbóvédőből próbálj többet. Pl.nekem kicsik a melleim azt hittem "s"-es kell, de a védőnő mondta, "m"-est vegyek.

Próbálj ki több pózt. Nekem piciként a hónaljtartás vált be.

2021. febr. 20. 20:20
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
Szoptatási tanácsadó...
2021. febr. 20. 21:35
 15/23 anonim ***** válasza:
Nekem a korhazban volt ez. Szerencsere vittem medela swing dijnyertes elektromos mellszivot es meg is mentett a mellgyulladastol. Nekem is kb mint egy betontonb kemeny es oriasi volt a mellem. A csecsemos segitett nekem,meg is jegyezte, hogy brutal kemeny a mellem es csoda, hogy a kisfiam "raharap" a bimbomra,javasolta is, hogy ha alszik a baba es faj mar nagyon, feszul akkor fejjek le belole 20 30 ml-t es konnyebb dolga lesz majd. Illetve nagyon fontos a helyes mellre rakas.. Ne te hajolj, hanem a babat ovatos de hatarozott mozdulattal huzd ra a melledre, amikor nagyra tatja a szajat. A bimboudvar javat is be kellene kapnia es a fule alatti mozgasbol, nyelesekbol tudod h szepen szivja.
2021. febr. 20. 22:16
 16/23 anonim ***** válasza:
Olyan vicces, hogy lepontoztatok: a kórházban ajánlotta az egyik szülésznő, és alkalmaztam időnként, nagyon nagy segítség volt. (4-es)
2021. febr. 21. 18:56
 17/23 anonim ***** válasza:

16

Engem is lepontoztak, pedig tanácsadót javasoltam, hoszen a leírt o formáxiól alapjám a legeslegkisebb hond a tejbelövellés

Ha megoldódna a szoptatasi gond, akkor a melle sem feszülne túl, gyulladna be.

/ nem használtam mellszívót, csak a babával megoldottam, 1 éven túl szoptattam öket pótlásmentesen/

De

Ha abba alarja hagyni, akkor szimplán el kell apasztani...

Ezzel sincs gond..

2021. febr. 21. 19:02
 18/23 anonim ***** válasza:
4 en felpontoztalak mivel jó ötlet. Ezzel az erővel, so meggymag stb parna is használható. A lényeg a meleg 🙂
2021. febr. 21. 19:11
 19/23 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok, viszont épp most kezdünk belejönni a dolgokba.

Mi csütörtökön jöhettünk haza, a belövelés péntekre alakult ki. Egyszerűen kilátástalan volt a helyzet, egy ördögi kör: kemény a cici, ellaposodva emiatt a bimbó, nekem még sebes is lett a kórházi bénázások miatt.. Természetesen a fiam nem tudta bevenni a szájába..

Körülbelül ebbe a 3 napba telt, hogy NAGYJÁBÓL rendeződjön a dolog nálunk, én ezeket csináltam:

Szoptatás előtt igyekeztem sírás előtt előkészíteni a terepet. Melegvizes törölközőt tettem a mellemre és utána a levegőn szárítottam, hogy picit összébb húzódjon a bimbóm. Jött a próbálkozás. Volt hogy 2 órán keresztül is próbáltam így vagy úgy, általában a végén nem a teljes bimbót, de valamit sikerült bekapnia és szívni - tudtam, a sebesedés borítékolható. De másképp nem tudta. Fejni én nem tudtam fejni, hiába mutatta meg a tanácsadó. Kézi szívóval szívtam 2 szoptatás között, de alig jött belőle valami, viszont közben a másikat is ingerelte, hogy a végén én abba hagytam mert durvábbak lettek a melleim, mintha vártam volna a következő etetésig..

Szumma szummárum: Lényegében a fiam oldotta meg a helyzetet, ugyan sokszor üvöltött, de ha már 1x is összejött az evés, azzal javult a cici állapota. Már csak a sebek vannak vissza nekünk..... Na az még egy jó kör lesz.

2021. febr. 22. 12:22
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek 😊 közben beszerzését egy elektromos mellszívót. Aki ezt kitalálta, azt aranyba kéne önteni 😅 szopizást most hogy őszinte legyek, nem erőltetem, mert rettenetesen fáj a gátsebem, nem tudok ülni, fekve meg nem megy sem nekem, sem neki. Igazából én már így is boldog vagyok, 100%anyatejet tudok neki adni 🥰 köszönöm a tanácsokat :)
2021. febr. 24. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!