Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem eszik 3hetes babám?

Miért nem eszik 3hetes babám?

Figyelt kérdés
2napja alig akar enni,úgy kell félóráig-45percig "babrálni"hogy szopizzon.Csak anyatejes,mióta itthon vagyunk,2-3óránként eszik,éjjel van hogy 4.már az első héten volt hogy 100-at evett,az elmuét 2napba pedig 40-70-et eszik,és kínszenvedés minden etetés,mert eleve bealszik rajta,és úgy böködöm hiogy egyen,és olyankor is csak 20-30-at eszik mikor megmérem,és visszarakom persze még cicire,de így nagyon rossz,hogy 1szopi alkalmával 3-szor mérem,meg fel-le teszem hogy egyen...stb,és eltrat 45percig,és max 70et eszik.A 70 az jó,csak az a baj,hogy eddig max 15-20perc alatt magától szopizott ennyit vagy többet,nem kellett birizgálnom 45percig,és fekve ettünk eddig.2napja viszont nem eszik úgy,vagyis csak 20-at,így ülnöm kell vele,és éjjel ez nagyon rossz...Mitől lehet ez?Nem lenne elég tejem?Vagy lusta kiszívni?Fogalmam nincs mi lehet,első baba...
2010. aug. 17. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Kislányommal nehezen indult a szopizás... eleinte nem volt elég tejem, ezért nem erősödött meg, aluszékony lett, sokszor bealudt a cicin, egyfolytában nyüstölnöm kellett és ha hagytam volna, órákig cicizett volna... most biztos sokan lepontoznak, de én ezt a következőképpen oldottam meg: besegítettem egy kis tápszerrel, ettől kicsit megerősödött a babó, nem hagytam órákig szopizni, max. kb. 15-15 percet mindkét cicin, de nem is vártam 3 órákat két etetés között, hanem szopizhatott, amikor kért. Néhány hét után sokkal jobb lett. Most 14 hetesek vagyunk és csak anytejesek.

És még egy tanács: attól a pillanattól működött nálam igazán a szopi, amikor abbahagytam az össze-vissza állandó méricskélést és nem stresszeltem magam a kötelező mennyiségekkel!!!! Ez kb. 6 hetesen történt...

2010. aug. 17. 13:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia, nekem már első perctől kezdve, aluszékony és "lusta" volt a babám, fejtem a tejemet és azt itattam vele, de még abba is képes volt belealudni. A gyerekorvosom szerint nem volt elég erős a szopóreflexe. Szerencsére 1 hónapos korára ez megváltozott, és nagyon ügyesen kezdett szopizni. Sajna a tejem egyre kevesebb és már kell a tápszer mellé, de még így is szopizunk először aztán jön a pótlás. Nézd meg a szeme fehérjét mert ha kissé sárga attól lehet, hogy aluszékony vagy ha nem kap elég folyadékot attól is lehet. Mindenképp beszélj a védőnőddel vagy az orvosoddal. Ha nem sárga és egyébként szépen fejlődik, pisi-kaki elegendő akkor lehet, hogy neki most ennyi is elég. Aztán néhány nap múlva újra többet eszik. Az időjárási frontokra is nagyon érzékenyek, ez is közrejátszhat. Biztosan megoldódik néhány napon belül. (szintén első babás)
2010. aug. 17. 14:07
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm.sárga kicsit a szeme fehérje,de azt mondták hogy azért mert besárgult.szülés után 2napra sárga lett.mondjuk ő a 37.hétre született,de 3100grammal.eddig szépen szopizott,2napja van csak ez.fejni nemtudok sajnos,mert a kézivel semmi nemjön,kézzel meg csak pár csepp.de pl az előbb is 85-öt evett,igaz babrálnom kellett közbe.szóval gondolom akkor csak van tejem ha ennyit eszik.mérni csak az első 2hónapban szeretném,de stresszelni nem stresszelek rajta egyáltalán.a védőnőm 3hétig szabin van,de lesz helyettesítés,majd annak megemlítem.a folyadékra visszatérve,teát szokott kapni,sima mecseket,de 1nap max másfél dl-t iszik meg,de van hogy csak pár kortyot.
2010. aug. 17. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon hasonló helyzetben vagyok,mint te. Az én babám 5 hetes, és vasárnap óta, alig eszek, és nagyon aluszékony.

Már nagyon kétségbe vagyok esve, hogy talán a tejem lett kevesebb, vagy vele van valami.

Nem szoktunk evések között méregetni, hanem most két naponta mérjük, és meglátjuk, hogy mi lesz.

Talán az időjárás is közrejátszik, nem tudom.

Nekem az első válaszoló amit írt, nagyon tetszik!Tegnap este majdnem másfél órát hagytam enni a babám,ez így nem mehet. Napközben megpróbálom sokat nyüstölni.Bár az sem egyszerű, van egy három éves lányom, akivel szintén foglalkoznom is kellene....

Remélem, hogy nálad is,és nálunk is nagyon hamar helyreáll minden, kitartást kívánok magunknak!

Megírod majd, hogy mi van veletek?

Hátha tudnánk egymásnak tanácsokat is adni!

2010. aug. 18. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsó vagyok, amit még mondani szeretnék, hogy szerintem próbálj meg fejni! Nem baj, ha nem jön semmi, akkor is inger éri a melled.Ha most a babáink kevesebbet esznek, akkor így kevesebb tej is fog termelődni. Gondolom a szopik, háztartás mellett neked sincs túl sok időd a fejésre, nekem sincs:-) egyszer van rá időm napközben, amikor a lányaim alszanak, akkor alkalmazom a szaporító fejést. Van , hogy nekem sem jön semmi, csak pár csepp. Kézzel egyébként nekem sem megy a fejés.

2010. aug. 18. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!