Mikortól szopiznak gyorsabban és hatékonyabban a babák?
Figyelt kérdés
Kisbabám 5 hetes. Eddig 40-50 perceket szopizott, 20-25 percet mindkét ciciből. 1 hete már csak 25-30 perceket eszik, utána kiköpi a cicit és ha vissza akarom neki adni sír. Egy ciciből eszik 15-20 percet, másikból 5-10-et. Utána nagyokat alszik. Létezik hogy ő már gyorsabban megeszi ami neki kell? Azt hittem ez több hónapos kortól van.2021. febr. 15. 06:53
1/5 anonim válasza:
40-50 percig eddig sem szopizott, csak cumizott. Ha van elég tej 15-20 perc alatt jól lakik a baba. Felesleges ennyi ideig acicin tartanod. Ha jól lakik, akkor elalszik.
2/5 anonim válasza:
Az én babám is eleinte 40 perceket szopizott (nem csak cumizott), majd 6 hetesen egyik napról a másikra (egészen pontosan egy reggelen még 40 percet szopizott, utána és onnantól) csak 20 percig tartott, 3 hónapos korától ugyanígy pikkpakk 5 perces lett.
3/5 anonim válasza:
Nálunk ez akkor változott, amikor elkezdte érdekelni minden IS. A hangok, a mozgások meg amúgy is minden. Kinyílt a világ, nem ért rá rajtam cuppogni. Gyorsan végzett, aztán jöhetett a felfedezés. Olyan 3 hónapos kora után volt egy nagyobb változás, utána egyre rövidült.
4/5 anonim válasza:
Ilyen hosszan egyik gyerekem sem szopizott szerencsére, de a 3 hetes növekedésugrás után rövidült 1,5 hónapos ugráskor pedig 5-6 percesek lettek már éjjelre is.
Most 1 éves lesz, néha előfordul maratoni... de hetente 1-1 alkalommal kb.
5/5 anonim válasza:
Már nem emlékszem ilyen pontosan, de nekem úgy rémlik, hogy 5-6 hetes korában az én lányom sem szopizott 20 percnél tovább alkalmanként. Eleinte még kb a cicivel a szájában aludt, amúgy akkor is néha-néha beleszívott és jött tej, szóval hülyeség, hogy akkor nem szopizik, de igen, akkor is iszik egy keveset menet közben, és az is számít. Azt már biztosan tudom, hogy 3 hónapos kora környékén 5-10 percig tartott egy-egy szopizás, aztán ment is tovább a dolgára, kb azóta nem is nagyon alszik el cicin, mindig elengedi, ha jóllakott és utána alszik csak el ringatva (fél éves).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!