Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet nem igeny nelkul...

Hogy lehet nem igeny nelkul szoptatni?

Figyelt kérdés
Ugye van, mikor igeny szerint van szoptatva a gyermek, de milyen mikor nem? Nem tudom elkepzelni. Pl harom orankenti ido van "megszabva" es ha a gyermek mondjuk ket ora mulva megehezik akkor meg egy oran at nem lesz megetetve?
2021. jan. 20. 17:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, miért kell ilyen hangnemben beszélni egymásról, de tényleg. Aztán mindenki csodálkozik meg meg van sértődve, hogy infantilizálják a kisgyerekes anyákat. Komolyan mondom, a bölcsődések nem rivalizálnak ennyit. Miért nem lehet egy sima választ leírni anélkül, hogy cinikusan leszólnátok a másik anyát, aki máshogy csinálja? 3 hónapos a babám, de nem tudom felfogni, miért nem viselkednek támogatóbban az anyák egymással. Undorító. Eszembe nem jutna így gúnyolódni azon, hogy más hogyan szoptat.
2021. jan. 20. 20:42
 12/17 anonim ***** válasza:
67%
11 mert itt anélkül lehet leírni a valós véleményed, hogy ténylegesen megbantsd Julikát. Szemtől szembe nyilván becsomagolom cukorpapirba, ha kérdezik. Ha nem kérdezik, akkor meg nem nyilvánítok véleményt. Ettől meg van véleményem. De eszembe nem jutna pl téged megbántani. Mert valóban. Mindenki csinálja, ahogy jónak látja. Csak ne próbálja meg más torkán lenyomni a véleményét. Ennyi lenne szerintem a lényeg.
2021. jan. 20. 20:45
 13/17 anonim ***** válasza:
86%
Én igény szerint szoptattam, ettől függetlenül mindig megnéztem az időt kíváncsiságból..vicces, hogy a kislányom óramű pontossággal 3 óránként evett. Persze időnként eltért ettől (front, jön a foga, növekedési ugrás, nyűgösség), de azért az volt a jellemző, hogy 3 óránként pontban óra egészkor. :D
2021. jan. 20. 21:19
 14/17 A kérdező kommentje:

En igeny szerint szoptatok, nagy szerencsemre van jelenleg boven tejem, puszta kivancsisagbol tettem fel a kerdest, mert nem tudtam elkepzelni se, hogy mukodik az idore szoptatas, mert mikor a vedonot kerdeztem errol egybol lehurrogta, hogy ezt felejtsem is el, szoptassam, mig van tejem. En ezt ertem, de nyilván nem fogom raeroltetni a peldaul 7 honapos gyermekre, hogy "mar pedig te akkor is szopizni fogsz". Ha nem kell, nem kell.

Koszi az eddigi valaszokat😁😊

2021. jan. 20. 21:27
 15/17 anonim ***** válasza:
89%

Én is "időre" szoptattam. Nem az órát néztem, hanem hogy mikor éhes a gyerek, de nem tömtem minden nyikkanásra a szájába a cicim.

Szóval kitapasztaltam, hogy kb 3-3,5 óránként éhezett meg a babám és kb 30-40 perc alatt lakott jól, olyankor levettem a mellemről, és csak a csupasz mellkasomra raktam. Attól is megnyugodott és el tudott aludni. Nekünk ez vált be. Nekem jó volt az a pár óra biztos szabadság (én idegen helyen képtelen voltam szoptatni), a lányom is szépen gyarapodott.

Barátnőm nagy iszsz-es, na ő tényleg minden nyikkra betömte a mellét a gyereke szájába. Folyamatosan azon panaszkodott, hogy nincs ideje semmire, mert a gyerek csak rajta csüng, az apjával se marad meg, üvölt, ha nem anya és a cicje van vele. Fél évesek voltak a babáink, amikor elmentünk hozzájuk látogatóba. Mikor megérkeztünk mondta, hogy most fejezték be a szopizást. Nem telt el 10 perc, valamiért nyekergett a fia, erre felkapta és rohant vele a szobába, hogy szoptatni kell. Most 2 éves, de még mindig csak cicin nyugszik meg. Született egy kistesója és annyira féltékeny a nagy, hogy ha meglátja, hogy a csecsemő szopizik, képes nekimenni vagy az anyukáját verni, hogy ne adjon a kicsinek cicit.

Szerintem mindkét esetben könnyen át lehet esni a ló túloldalára. A lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy szerinte a jó.

2021. jan. 20. 21:29
 16/17 anonim ***** válasza:
76%

Én igény szerint akartam szoptatni. A lányom meg 2 óránként kérte :).

2 évig szoptattam, rengeteg tejem elfolyt emiatt..

2021. jan. 20. 21:46
 17/17 anonim ***** válasza:
70%

En is idore, de mert aggodtam, mindenen folyton agyon aggodtam magam.

Szoval elso honapban 1½-1¾ orankent keltettem enni. Sosem utasitotta el, de mindig csak egy keveset evett, nem is volt sose olyan nagy pocakja, mint a babaknak altalaban.

Azutan mindig fel oraval kitoltam, de 4 oranal megalltunk, bealltunk fel evesen, mert szerintem egy pici gyereknek kell a napi 6 kajcsi. Masfel evesen mar csak nappal evett, de ugyanugy 6x. Ez sokaig igy is maradt, suliba ment, mikor elmaradt a potvacsi, este a rendes vacsihoz megitta a 250ml tejet aztan aludt.

Lehet elitelni meg szaranyazni, en igy voltam biztonsagban, nyugodtan. A gyerkocnek nem hiszem, hogy artottam vele, bar kikuszoboltuk a finnyad korszakot valamiert, nem tudom, hogy amiatt-e hogy elso pillanattol en felugyeltem azt, hogy miklr mit eszik, de mindenesetre orultem neki.

2021. jan. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!