Hogy lehet nem igeny nelkul szoptatni?
En igeny szerint szoptatok, nagy szerencsemre van jelenleg boven tejem, puszta kivancsisagbol tettem fel a kerdest, mert nem tudtam elkepzelni se, hogy mukodik az idore szoptatas, mert mikor a vedonot kerdeztem errol egybol lehurrogta, hogy ezt felejtsem is el, szoptassam, mig van tejem. En ezt ertem, de nyilván nem fogom raeroltetni a peldaul 7 honapos gyermekre, hogy "mar pedig te akkor is szopizni fogsz". Ha nem kell, nem kell.
Koszi az eddigi valaszokat😁😊
Én is "időre" szoptattam. Nem az órát néztem, hanem hogy mikor éhes a gyerek, de nem tömtem minden nyikkanásra a szájába a cicim.
Szóval kitapasztaltam, hogy kb 3-3,5 óránként éhezett meg a babám és kb 30-40 perc alatt lakott jól, olyankor levettem a mellemről, és csak a csupasz mellkasomra raktam. Attól is megnyugodott és el tudott aludni. Nekünk ez vált be. Nekem jó volt az a pár óra biztos szabadság (én idegen helyen képtelen voltam szoptatni), a lányom is szépen gyarapodott.
Barátnőm nagy iszsz-es, na ő tényleg minden nyikkra betömte a mellét a gyereke szájába. Folyamatosan azon panaszkodott, hogy nincs ideje semmire, mert a gyerek csak rajta csüng, az apjával se marad meg, üvölt, ha nem anya és a cicje van vele. Fél évesek voltak a babáink, amikor elmentünk hozzájuk látogatóba. Mikor megérkeztünk mondta, hogy most fejezték be a szopizást. Nem telt el 10 perc, valamiért nyekergett a fia, erre felkapta és rohant vele a szobába, hogy szoptatni kell. Most 2 éves, de még mindig csak cicin nyugszik meg. Született egy kistesója és annyira féltékeny a nagy, hogy ha meglátja, hogy a csecsemő szopizik, képes nekimenni vagy az anyukáját verni, hogy ne adjon a kicsinek cicit.
Szerintem mindkét esetben könnyen át lehet esni a ló túloldalára. A lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy szerinte a jó.
Én igény szerint akartam szoptatni. A lányom meg 2 óránként kérte :).
2 évig szoptattam, rengeteg tejem elfolyt emiatt..
En is idore, de mert aggodtam, mindenen folyton agyon aggodtam magam.
Szoval elso honapban 1½-1¾ orankent keltettem enni. Sosem utasitotta el, de mindig csak egy keveset evett, nem is volt sose olyan nagy pocakja, mint a babaknak altalaban.
Azutan mindig fel oraval kitoltam, de 4 oranal megalltunk, bealltunk fel evesen, mert szerintem egy pici gyereknek kell a napi 6 kajcsi. Masfel evesen mar csak nappal evett, de ugyanugy 6x. Ez sokaig igy is maradt, suliba ment, mikor elmaradt a potvacsi, este a rendes vacsihoz megitta a 250ml tejet aztan aludt.
Lehet elitelni meg szaranyazni, en igy voltam biztonsagban, nyugodtan. A gyerkocnek nem hiszem, hogy artottam vele, bar kikuszoboltuk a finnyad korszakot valamiert, nem tudom, hogy amiatt-e hogy elso pillanattol en felugyeltem azt, hogy miklr mit eszik, de mindenesetre orultem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!